ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν απεργία ενάντια στα νέα μέτρα

ζητούν-απεργία-ενάντια-στα-νέα-μέτρα-169357

Δυναμικές μορφές αγώνα για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα νέα μέτρα-προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, προτείνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητά από την ΑΔΕΔΥ να λάβει απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις τη μέρα ψήφισης των μέτρων, και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Στα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνεται και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, στην οργάνωση και τη συλλογική δράση των εργαζομένων που η κυβέρνηση επιχείρησε με τροπολογία να περάσει νύχτα σαν τον κλέφτη το προηγούμενο διάστημα, αλλά αναγκάστηκε να την πάρει προσωρινά πίσω, κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις του εργατικού κινήματος. Και με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ικανοποιεί τη διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων όσων επιθυμούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην αντιλαϊκή πραγματικότητα που διαμορφώνουν για τους εργαζόμενους.

Επιπλέον μέσω του πολυνομοσχεδίου προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους. Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς». Προχωρούν παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών, και γι’ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και οι σχεδιασμοί που θα βάζουν εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου