ΤΟΠΙΚΑ

Διαρροή νερού από το φράγμα Παναγιώτικο

διαρροή-νερού-από-το-φράγμα-παναγιώτι-170463

Μεγάλη διαρροή νερού στον υποσταθμό του φράγματος Παναγιώτικο, στη θέση Αλυκή, στη Μηλίνα, παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Όπως κατήγγειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η διαρροή, σε μικρότερες ποσότητες, εξελίσσεται εδώ και χρόνια, τους τελευταίους μήνες όμως η ποσότητα του νερού που χάνεται είναι μεγάλη.

Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι από τις ποσότητες του πολύτιμου νερού που διαρρέει τείνει να δημιουργηθεί μικρός… υδροβιότοπος και διαμαρτύρονται για την απώλεια του πολύτιμου αγαθού, δεδομένων και των προβλημάτων της θερινής περιόδου.

Το πρόβλημα είναι υπ’ όψιν της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Μιλτιάδη Παπαδημητρίου, όντως υπάρχει πρόβλημα, αν και δεν επηρεάζεται η ομαλή υδροδότηση των οικισμών μέσω του φράγματος Παναγιώτικο, «ιδίως τη χειμερινή περίοδο, που ούτως ή άλλως το φράγμα υπερχειλίζει».

Όπως ανέφερε, οι υδραυλικοί του δήμου δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για την επιδιόρθωση της βλάβης, την αποκατάσταση της οποίας θα αναλάβει μέσα στον Ιανουάριο εξειδικευμένο συνεργείο. «Η βλάβη πρέπει να αποκατασταθεί και αυτό θα γίνει άμεσα», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου