ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία υπέρ της κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ χθες στον Βόλο

πορεία-υπέρ-της-κατάληψης-τερμιτα-χθε-171021

Ανέγραψαν συνθήματα στους τοίχους, πέταξαν φέιγ βολάν, φώναξαν συνθήματα. Πορεία αλληλεγγύης υπέρ της κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο.

Διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των κτιρίων στα Παλιά πίσω από το ΚΤΕΛ και την κατεδάφισή τους για την επέκταση της πολυτεχνικής σχολής συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Νικολάου όπου μοίρασαν έντυπο υλικό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 100-150 άτομα, τα οποία γύρω στις 2 το μεσημέρι άρχισαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η πορεία κατέβηκε την Αγίου Νικολάου, κινήθηκε αριστερά στην Ιάσονος και στη συνέχεια στην Αργοναυτών. Συνεχίστηκε στην Δημητριάδος μέσω της Καρτάλη και πήρε το δρόμο για την Τμήμα Χωροταξίας Πολεοδομίας.

Καθ’ όλη τη διάρκειά της μερίδα διαμαρτυρόμενων ανέγραφαν συνθήματα στους τοίχους τόσο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος, άλλα κτίρια.

Μερικά από τα συνθήματα έλεγαν «Αλληλεγγύη στους διωκόμενους της κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ», «Πετράκο καριερίστα ο πρώτος μες τη λίστα», «Ό, τι αγαπήσαμε σε αυτόν τον κόσμο ήταν πάντοτε εναντίον του» κ.α.

«Υπερασπιζόμαστε μαχητικά τις σχέσεις και την κοινότητά μας. Αλληλεγγύη στην κατάληψη ΤΕΡΜΙΤΑ» ήταν εξάλλου το μήνυμα που μετέφεραν οι διαμαρτυρόμενοι, πετώντας φέιγ βολάν στους δρόμους.

Τελικά, η πορεία κατέληξε στο Τμήμα Χωροταξίας όπου το συγκεντρωμένο πλήθος διαλύθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου