ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκαν με μετάλλιο για την αυτοθυσία που έδειξαν

τιμήθηκαν-με-μετάλλιο-για-την-αυτοθυσ-171892

Με χρυσά ναυτικά μετάλλια Α’ Τάξεως τιμήθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας και ο αρχικελευστής Βαγγέλης Σατραμέζης.

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο οχηματαγωγό επιβατηγό «Εξπρές Σκιάθος», ο Λιμενάρχης Βόλου, Μανώλης Κανάλης, τίμησε δύο πολίτες για την αυτοθυσία που έδειξαν διασώζοντας δύο ανθρώπους από τη θάλασσα στις 17 Απριλίου 2017 απογευματινή ώρα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα.

Την απονομή των μεταλλίων έκαναν ο κ. Κανάλης και ο Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ιωάννης Κοντόπουλος.

Είχε προηγηθεί η ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και η ομιλία του Λιμενάρχη Βόλου Μανώλη Κανάλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου ανάμεσά τους και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, οι βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, Χρήστος Μπουκώρος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αστυνομικών, πυροσβεστικών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας έπεσε στον πρόεδρο της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Ιωάννη Τσαρδακά.

Η ομιλία του Λιμενάρχη

Ο κ. Κανάλης είπε ότι το 2017 το έργο του Λιμεναρχείου όπως και κάθε χρονιά αυξήθηκε, ενώ το προσωπικό μειώθηκε. Εντούτοις, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τόνισε, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει το ρόλο και το έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα.

«Για το 2018 πιστεύουμε ότι με μία ακόμη πιο μεγάλη προσπάθεια θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι, πιο δυνατοί, στην εξυπηρέτηση του πολίτη και όλων των συναλλασσομένων με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου» είπε και ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία, πίστη και ελπίδα στους Έλληνες ναυτικούς, τους Έλληνες αλιείς και όλους τους πολίτες.

Η βράβευση

Ειδικά για την προσφορά των δύο πολιτών, ο κ. Κανάλης τόνισε ότι «με κίνδυνο ζωής διέσωσαν από τη θάλασσα δύο ανθρώπους».

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 17 Απριλίου 2017 απογευματινή ώρα όταν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι έπεσε στη θάλασσα στη δυτική προβλήτα.

«Οι επιβάτες του αυτοκινήτου δεν έβγαιναν έξω από το Ι. Χ., καθώς βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ η γυναίκα δεν γνώριζε και κολύμπι» ανέφερε.

Οι κ. κ. Χάγιας και Σατραμέζης χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξαν στη θάλασσα. Ο κ. Λιμενάρχης είπε «ότι κολύμπησαν και έβγαλαν από την πόρτα του οδηγού τους δύο ανθρώπους, ενώ το αυτοκίνητό τους βυθίζονταν πίσω τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου