ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Βόλο

λαμπρός-ο-εορτασμός-των-θεοφανείων-σ-172144

Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των υδάτων με τον Λάμπρο Μακρή αστυνομικό της Τροχαίας Βόλου να βουτάει στη θάλασσα και να ανασύρει τον Τίμιο Σταυρό.

Συνολικά έντεκα παλικάρια βούτηξαν στη θάλασσα με σύμμαχό τους τον αίθριο καιρό μεταξύ των οποίων και ο Λάμπρος Μακρής, ο οποίος συμμετείχε για τρίτη φορά.

Ο κ. Μακρής εξέφρασε τη χαρά του και την ευτυχία του που κατάφερε να πιάσει και πάλι τον Τίμιο Σταυρό. «Είναι μεγάλη χαρά, ευλογία και ευτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε η καινούργια χρονιά να φέρει αγάπη, ευτυχία και ομόνοια σε όλο τον κόσμο.

Για την εμπειρία τους μίλησαν και άλλοι πολίτες που βούτηξαν στη θάλασσα. «Είναι κάτι που είναι καλό. Μου δίνει δύναμη για να προχωρήσω για όλη τη χρονιά» είπε ο Πασχάλης Ηλιάδης από τα Φάρσαλα. «Πιστεύω στο Θεό. Ευχαριστώ που μου έδωσε τη δύναμη να βουτήξω» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μεντεκίδης που συμμετείχε για 23η φορά ευχήθηκε ο Θεός να δίνει δύναμη και υγεία σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Ζήσης Φωτάκης τόνισε ότι η κάθε εμπειρία είναι πάντοτε καλύτερη από την προηγούμενη. «Δεν περιγράφεται. Είναι ευλογία, ευεξία» είπε και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους.

«Είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα κάθε φορά. Φέτος αισθανόμουν πιο δυνατός από την προηγούμενη φορά» είπε τέλος ο Χρήστος Μπάρδας και πρόσθεσε: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και καλή δύναμη».

Στην τελετή του μεγάλου αγιασμού παρέστησαν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, οι βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, Χρήστος Μπουκώρος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αστυνομικών, πυροσβεστικών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιου, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος των Θεοφανείων στους δρόμους του Βόλου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Βόλου με κατάληξη την παραλία.

Το μήνυμα του Σεβασμιώτατου

«Ο Θεός μας χάρισε μία όμορφη μέρα σε αυτή τη πολύ μεγάλη γιορτή της Θεοφανείας. Ο Θεός ήρθε ως Θεός τριαδικός, της αγάπης, της ενότητας, της ειρήνης, της προσφοράς, της θυσίας» είπε ο κ. Ιγνάτιος. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όλες αυτές τις μέρες γιορτάσαμε όλοι μαζί οι ντόπιοι και οι πολλοί φιλοξενούμενοι. Αλλά είχαμε φροντίσει να έχουμε όλοι ένα εορταστικό τραπέζι, συμπαράσταση, και αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα: Να συνεχίσουμε την καινούργια χρονιά με ενότητα. Με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Να δώσει ο Θεός λύση και σοφία στα εθνικά μας προβλήματα και ο λαός μας να νοιώθει ασφαλής και ενωμένος γύρω από την πίστη του, την Ορθοδοξία» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου