ΤΟΠΙΚΑ

Πλιάτσικο στα γκρεμισμένα κτίρια του Π.Θ. στα Παλιά [photos]

πλιάτσικο-στα-γκρεμισμένα-κτίρια-του-173359

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει από χθες το μεσημέρι η έκταση των 16 στρεμμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Παλιά, όπου μετά από γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση, έγινε η κατεδάφιση των έξι κτιρίων, δύο εκ των οποίων τελούσαν υπό κατάληψη από μέλη της “ΤΕΡΜΙΤΑ”.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι. Από νωρίς το απόγευμα στην έκταση έκαναν την εμφάνισή τους άτομα που με καρότσια και αυτοκίνητα μετέφεραν όσα ξύλινα και μεταλλικά υλικά έβρισκαν μέσα στα χαλάσματα.

Υπενθυμίζεται πως, η γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε χθες το πρωί από την Αστυνομία για την εκκένωση και κατεδάφιση έξι κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πίσω από τον σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία της «Πανεπιστημιούπολης», προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο εκκένωσης και κατεδάφισης των κτιρίων μελετήθηκε από την Αστυνομία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με απόλυτη μυστικότητα και τέθηκε σε εφαρμογή αιφνιδιαστικά, πιάνοντας στην κυριολεξία στον ύπνο μέλη της «ΤΕΡΜΙΤΑ», που επί χρόνια είχαν καταλάβει δύο από τα έξι κτίρια στη συνοικία των Παλαιών και αντιδρούν στα σχέδια του ιδρύματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου