ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη επισκεψιμότητα στη Μαγνησία

μεγάλη-επισκεψιμότητα-στη-μαγνησία-174133

Σε υψηλά ποσοστά, που άγγιξαν το 90% σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και 70%, αντίστοιχα, στο υπόλοιπο Πήλιο, κυμάνθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επισκεψιμότητα στη Μαγνησία, στη διάρκεια του τριημέρου της Πρωτοχρονιάς, ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις προθέσεις των επισκεπτών ενόψει των Φώτων.

Σχολιάζοντας την εορταστική τουριστική εικόνα των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και το γενικότερο γιορτινό χρώμα της πόλης, αποτέλεσαν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, το αποτέλεσμα του τριημέρου της Πρωτοχρονιάς δεν ήταν το αναμενόμενο, ενώ, στο μεταξύ, δεν εκδηλώνεται μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, αυξημένο ενδιαφέρον, ενόψει των Θεοφανείων. «Την εβδομάδα που διανύουμε, σημειώνεται πολύ μικρή κίνηση και το Σάββατο, εορτή των Φώτων, αλλά και την Κυριακή, αναμένεται να είναι η συνηθισμένη ενός Σαββατοκύριακου» επεσήμανε ο κ. Ζαφείρης, ενώ προσέθεσε ότι τα έσοδα των επαγγελματιών, που προέκυψαν από την εορταστική κίνηση, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς. «Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο χειμώνα, με πολλές υποχρεώσεις και δυστυχώς, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν επαρκούν ούτε για τις παλιές υποχρεώσεις» επεσήμανε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά το τέλος διανυκτέρευσης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μαγνησίας υπογραμμίζει ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει τη διευκρινιστική εγκύκλιο, βάσει της οποίας πρέπει να εισπράττουμε τον συγκεκριμένο φόρο. Γνωρίζουμε μόνο ότι ο νόμος, που θα εφαρμοστεί αναδρομικά, θα επιβαρύνει τους πελάτες, αλλά δεν γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα εισπραχθεί το τέλος διανυκτέρευσης» επεσήμανε ο κ. Ζαφείρης.

Ο νέος ειδικός φόρος τέθηκε σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου και σε πολλές περιπτώσεις, εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τους ξενοδόχους, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν δυσαρέσκειες από τους τουρίστες. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας υπογραμμίζει ότι οι ξενοδόχοι έχουν επωμιστεί με πολλές υποχρεώσεις, πολύ βαριά φορολογία και ΕΝΦΙΑ, που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητά τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου