ΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Δεληγεώργης: «Υπόσχομαι σοβαρή δωρεά εάν βρεθούν τα λεφτά»

νίκος-δεληγεώργης-υπόσχομαι-σοβαρή-174753

Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες για την κλοπή – μαμούθ

Μια αξιοσέβαστη δωρεά υπόσχεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας αν λυθεί ο γρίφος της κλοπής – μαμούθ και επιστραφούν τα χρήματα, ο γνωστός από τις δωρεές του στον δήμο και την Εκκλησία, Βολιώτης Νίκος Δεληγεώργης, πρόεδρος του ομώνυμου κοινωφελούς ιδρύματος και αδερφός του 92χρονου Γιώργου Δεληγεώργη, που έπεσε θύμα της διάρρηξης – μυστήριο σε διαμέρισμά του στην παραλία του Βόλου, λίγα 24ωρα πριν την έλευση της Πρωτοχρονιάς.

Χθες, μετά την πανελλαδική διάσταση που πήρε το θέμα, ο Νίκος Δεληγεώργης σε διαδοχικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις επαναλάμβανε αυτό που από την πρώτη στιγμή δήλωσε αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: ότι το ποσό της λείας της διάρρηξης – μυστήριο είναι αυτό των 50.000 ευρώ και όχι του 1,3 εκατ. ευρώ και των 900 χρυσών λιρών, σύμφωνα με όσα του είπε ο αδερφός του. Ωστόσο, στην Αστυνομία δεν υπήρξε νεότερη επίσημη καταγγελία από την αρχική του 92χρονου, Γεωργίου Δεληγεώργη, ο οποίος είχε προσδιορίσει το ύψος του ποσού που εκλάπη από το διαμέρισμά του στο προαναφερόμενο αστρονομικό ποσό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η εξιχνίαση της ληστείας εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, και να κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να πιάσουν την άκρη του νήματος και να φτάσουν στην αρχή του «μυστηρίου», που αποτελεί μοναδικό θέμα συζήτησης στην πόλη ολόκληρη, και όχι μόνο.

Οι διαρρήκτες που μπήκαν στο διαμέρισμα του γ’ ορόφου της επίμαχης πολυκατοικίας έγιναν πλούσιοι σε μία νύχτα, ενώ τα δύο αδέρφια απουσίαζαν για διακοπές στην Αθήνα.

«Εάν βρεθούν τα χρήματα υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ως Ίδρυμα μία σοβαρή δωρεά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για την εκτέλεση του κοινωφελούς έργου της» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Νίκος Δεληγεώργης, ο οποίος ως πρόεδρος του κοινωφελούς ομώνυμου ιδρύματος ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την εξιχνίαση της διάρρηξης, για να βρεθούν τα χρήματα και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη.

Διαψεύδεται η άρση τραπεζικού απορρήτου

Χθες -πέμπτη μέρα μετά τη διάρρηξη- φαίνεται ότι δεν υπήρξε καμία εξέλιξη που να ρίχνει φως στις έρευνες των αστυνομικών και να τους οδηγεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Στο κομμάτι που αφορά στο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου αναμένει από τον παθόντα να προσκομίσει τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, που να τεκμηριώνουν το ύψος του ποσού που αφαιρέθηκε από το σπίτι.

Η Αστυνομία διαψεύδει τα περί άρσης τραπεζικού απορρήτου, καθώς, όπως τονιζόταν χθες, η διασταύρωση των στοιχείων για το ύψος του χρηματικού ποσού που αφαιρέθηκε δεν απαιτείται να γίνει με αναλυτική ενημέρωση της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών, αλλά με επιβεβαίωση με τις επίμαχες τράπεζες, όταν ακριβώς προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα.

Όσον αφορά στο κομμάτι των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι του 92χρονου ήταν τουλάχιστον τρεις, δεν είναι ωστόσο σε θέση να απαντήσουν αν πρόκειται για Έλληνες ή ξένους, ντόπιους διαρρήκτες ή μεταφερόμενους.

Σε κάθε περίπτωση, για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας η διάρρηξη είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, καθώς στις έρευνες διαπιστώθηκε ότι υπήρξε όντως παραβίαση της κυρίας εισόδου με χρήση λοστού, αλλά και της πόρτας του υπνοδωματίου του 92χρονου, όπου υπήρχαν σε κρυψώνες διάφορα χρηματικά ποσά.

Εξάλλου, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει στα χέρια της την καταγγελία του Γιώργου Δεληγεώργη, ο οποίος δεν άλλαξε την αρχική του κατάθεση για το ύψος του χρηματικού ποσού που εκλάπη.

Στις 50.000 ευρώ η λεία της κλοπής, λέει ο Ν. Δεληγεώργης

Ο Νίκος Δεληγεώργης πάντως επαναλάμβανε και χθες σε διαδοχικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, την εκτίμησή του ότι το ποσό που άρπαξαν οι δράστες ήταν αυτό των 50.000 ευρώ.

«Εγώ δεν γνώριζα για τα χρήματα που είχε ο αδερφός μου. Εκείνος μου είπε ότι είχε 50.000 ευρώ στο δωμάτιό του σε μία συρταριέρα, τα οποία λείπουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν ο αδερφός του είχε το αστρονομικό ποσό που καταγγέλθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαψεύδει τις πληροφορίες περί ρευστοποίησης ομολόγου και ανάληψης χρημάτων το τελευταίο διάστημα.

Χαρακτηριστικά επισημαινόταν ότι τα χρήματα που καταγγέλθηκε ότι εκλάπησαν σύμφωνα με τον παθόντα υπήρχαν σε καταθέσεις το 2013-2014, οπότε ο 92χρονος τα σήκωσε. Η Αστυνομία έχει στα χέρια της την καταγγελία μόνο του παθόντα, σύμφωνα με την οποία η λεία των διαρρηκτών είναι 1,3 εκατ. ευρώ και 900 χρυσές λίρες.

Λαμβάνονται καταθέσεις

Οι αστυνομικοί συνέχιζαν και χθες να λαμβάνουν καταθέσεις από οποιονδήποτε μπορεί να γνωρίζει το παραμικρό, και φαίνεται ότι στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν. Μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνουν περίεργους θορύβους το βράδυ της διάρρηξης.

Οι καταθέσεις λαμβάνονται από ενοίκους της πολυκατοικίας, φιλικά πρόσωπα των αδερφών Δεληγεώργη, από όποιον θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες, όπως επαγγελματίες των γύρω καταστημάτων και άλλα πρόσωπα.

Η Αστυνομία επεξεργάζεται τα στοιχεία που προκύπτουν, ενώ έχει στα χέρια της και ψηφιακό υλικό που βρήκε από κάμερες της πολυκατοικίας και των καταστημάτων.

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται ότι η ειδοποίηση για τη διάρρηξη ήρθε στους αδερφούς Δεληγεώργη από τον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Μία ένοικος τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ εξερχόταν από το διαμέρισμά της, διαπίστωσε ότι στο διπλανό διαμέρισμα η πόρτα ήταν ανοιχτή. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αδερφοί Δεληγεώργη που ειδοποίησαν την Αστυνομία, και ακολούθως επέστρεψαν στον Βόλο εσπευσμένα με ταξί. Η κύρια είσοδος του διαμερίσματος είχε όντως παραβιαστεί με χρήση λοστού. Η καταγγελία που έγινε από τον 92χρονο αδερφό του Νίκου Δεληγεώργη, άφηνε λίγο αργότερα σοκαρισμένους τους αστυνομικούς, με το ασύλληπτο ποσό της καταγγελλόμενης λείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου