ΤΟΠΙΚΑ

Ομαδική εγκατάλειψη αδέσποτων στον Περιφερειακό

ομαδική-εγκατάλειψη-αδέσποτων-στον-π-175391

Μαίνεται ο… αδέσποτος πόλεμος στον Βόλο. Εδώ και τρία χρόνια περίπου, άγνωστοι με αγροτικά και βαν «ξεφορτώνουν» μαζικά 20-20 και 30-30, σκυλιά σε σημεία πέριξ του Βόλου, όπως είναι ο Περιφερειακός και το σημείο στο ύψος του ΚΤΕΟ. Πρόκειται για… φουρνιές αδέσποτων που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και εγκαταλείπονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, οξύνοντας το ήδη μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη και ακυρώνοντας τις όποιες προσπάθειες γίνονται για την περισυλλογή, τη στείρωση και το τσιπάρισμα των ζώων.

Χθες το πρωί, περίπου στις 7:30, υπάλληλος του Δήμου Βόλου εντόπισε να κινείται στον Περιφερειακό, κοντά στη σήραγγα της Γορίτσας, ολόκληρη αγέλη 18 (!) αδέσποτων. Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, η υπάλληλος περνά από το σημείο καθημερινά, καθ’ οδόν για την εργασία της, είδε την αγέλη και τηλεφώνησε να ενημερώσει.

Επί τόπου κλήθηκε ο υπεύθυνος λειτουργίας του Καταφυγίου Αδέσποτων. Τα 18 σκυλιά, θηλυκά, αρσενικά ακόμη και κουτάβια, που περιφέρονταν αποπροσανατολισμένα πάνω στον δρόμο… Προφανώς λίγο νωρίτερα τα είχαν εγκαταλείψει, κι εκείνα προσπαθούσαν να… προσαρμοστούν στο άγνωστο περιβάλλον.

Επί ώρες, ο ανάδοχος επιχειρούσε να περισυλλέξει τα αδέσποτα, που εκτός από αποπροσανατολισμένα ήταν και φοβισμένα.

Ο κίνδυνος θα ήταν αν έμπαιναν στη σήραγγα της Γορίτσας. Τότε θα έπρεπε να αποκλειστεί η κυκλοφορία, προκειμένου να μη συμβεί τροχαίο ατύχημα και να μη χτυπηθούν τα ίδια τα ζώα.

«Προσπαθούμε μέσα από τις κάμερες της σήραγγας να εντοπίσουμε τυχόν ύποπτες κινήσεις ή και το όχημα μέσω του οποίου μεταφέρθηκε ολόκληρη αγέλη και εγκαταλείφθηκε στον Περιφερειακό. Αμέσως μετά θα κινήσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες», σχολίασε η κ. Μορφογιάννη.

Οι παράνομες μεταφορές και εγκαταλείψεις μεγάλου αριθμού αδέσποτων, έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τον Δήμο Βόλου, που πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να αποκαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από το πρόβλημα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου