ΤΟΠΙΚΑ

Από τη διασκέδαση στο… Νοσοκομείο

από-τη-διασκέδαση-στο-νοσοκομείο-176048

Απανωτές κλήσεις στο ΕΚΑΒ για περιστατικά μέθης μετά την αλλαγή του χρόνου. Η διασκέδαση φαίνεται ότι βγήκε ξινή για ένα αξιοσημείωτο αριθμό πολιτών λόγω της κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ. Σε λίγες ώρες το ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει τουλάχιστον πέντε άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας που χρειάζονταν βοήθεια, και γι’ αυτό μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο για τη χορήγηση ορού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ΕΚΑΒ βραδινές ώρες Κυριακής παραμονής Πρωτοχρονιάς – ξημερώματα Δευτέρας αφορούσαν σε μέθη. Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς η διασκέδαση συνοδεύεται με πλούσιο φαγητό αλλά και άφθονο αλκοόλ…

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ κλήθηκαν να παραλάβουν τουλάχιστον πέντε άτομα, στην πλειοψηφία τους νεαρά, άνδρες και γυναίκες, που λόγω της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ χρειάστηκαν τελικά βοήθεια.

Κατά κύριο λόγο τα τηλεφωνήματα στο ΕΚΑΒ αφορούσαν νεαρά άτομα ηλικίας από 20 έως και 30 ετών, που σε όλες τις περιπτώσεις διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Η παραλαβή των ατόμων έγινε κατά κύριο λόγο από κεντρικά σημεία της πόλης. Τα περιστατικά μέθης αντιμετωπίστηκαν άμεσα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που χορήγησε ορό και τα παρακολούθησε επί μερικές ώρες μέχρι την ανάρρωση.

Να επισημανθεί ότι ο μεγάλος αριθμός των περιστατικών μέθης στον Βόλο αλλά και στη Λάρισα προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η πλειονότητα των περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ΕΚΑΒ με την έλευση του καινούργιου χρόνου, αφορούσε πολίτες που βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης. Άλλες χρονιές, όπως αναφέρθηκε, οι αντίστοιχες παροχές βοήθειας δεν ήταν τόσες πολλές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου