ΤΟΠΙΚΑ

Μετά τις γιορτές… εκπτώσεις

μετά-τις-γιορτές-εκπτώσεις-176170

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει από σήμερα, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, η εμπορική αγορά του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, με τη λήξη του εορταστικού δεκαπενθήμερου. Τα καταστήματα για σήμερα θα λειτουργήσουν από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι. Μάλιστα από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινά και η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων που θα διαρκέσει έως τέλος Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης δεν λειτούργησαν σε ανταπόδοση της κυριακάτικης λειτουργίας τους μέσα στις γιορτές. Από σήμερα επανέρχεται σε ισχύ το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, σύμφωνα με το οποίο η αγορά λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι, και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Στον απόηχο της εορταστικής περιόδου, ο Εμπορικός Σύλλογος θα επιχειρήσει αποτίμηση της κίνησης, που πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο, Αποστόλη Οντόπουλο, υπολογίζεται ότι για τον Δεκέμβριο είναι μειωμένη σε ποσοστό 15% σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα.

«Από 1η έως 15 Δεκεμβρίου η περίοδος ήταν πολύ άσχημη για την αγορά. Αλλά και την εβδομάδα των Χριστουγέννων με εξαίρεση την παραμονή η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη. Καλύτερα φαίνεται ότι πήγε η εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς. Τα πρώτα μηνύματα που παίρνουμε από τον εμπορικό κόσμο είναι για μειώσεις στους τζίρους σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό Δεκέμβριο, που κυμαίνονται από 10% έως και 50% ανάλογα με τον κλάδο», σημείωσε ο κ. Οντόπουλος.

Ηδη ο Εμπορικός Σύλλογος ετοιμάζει ερωτηματολόγια για να καταγράψει την εικόνα της αγοράς τον Δεκέμβριο και εστιασμένα την εορταστική περίοδο. Τα ερωτηματολόγια θα αρχίσουν να διανέμονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Από Δευτέρα εκπτώσεις

Αμέσως μετά τις γιορτές ξεκινά και η χειμερινή εκπτωτική περίοδος στην εμπορική αγορά. Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν τέλος Φεβρουαρίου. «Δεν περιμένουμε και πολλά από την περίοδο των εκπτώσεων. Ως αγορά είμαστε πλέον μόνιμα σε ένα καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών», σχολίασε ο κ. Οντόπουλος.

Πρώτη Κυριακή ανοιχτά;

Την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, στις 14 Ιανουαρίου, η εμπορική αγορά αναμένεται να λειτουργήσει. Ωστόσο, την απόφαση θα πάρει σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Ν. Ιωνίας, μετά τα… παρατράγουδα του περασμένου Νοεμβρίου. «Μετά από θέμα που τέθηκε στον εμπορικό σύλλογο και κάναμε και σχετική έρευνα, ο εμπορικός κόσμος αποφάσισε ότι θέλει να ανοίγει Κυριακές μόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, και σε κανέναν άλλο μήνα. Ωστόσο αυτοί που πολεμούσαν την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς, μέσα στον Νοέμβριο άνοιξαν. Κι όσοι ήταν υπέρ της κυριακάτικής λειτουργίας, σεβόμενοι την πλειοψηφία, δεν λειτούργησαν τα μαγαζιά τους», περιέγραψε ο κ. Οντόπουλος, το διχασμένο κλίμα που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου