ΤΟΠΙΚΑ

Εργα πνοής με τον νέο χρόνο στον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

εργα-πνοής-με-τον-νέο-χρόνο-στον-δήμο-ζα-176824

Εργα πνοής για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και επισκεπτών, για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ξεκινούν με την είσοδο του 2018 στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2018 περιλαμβάνονται παρεμβάσεις, μικρές και μεγάλες, συνολικού προϋπολογισμού άνω του ενός εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, Αποστόλη Κοντογιώργο, από τα σημαντικότερα έργα για τα οποία μάλιστα θα γίνει άμεσα διαγωνισμός, θα είναι η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο παραλιακό μέτωπο του δήμου. «Η μελέτη είναι έτοιμη και την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να βγει η πρόσκληση για τον διαγωνισμό», ανέφερε ο αντιδήμαρχος. Σε πρώτη φάση η υπογειοποίηση των κάδων θα αφορά στο παραλιακό μέτωπο, και συγκεκριμένο σε έξι σημεία στον Αϊ Γιάννη και την παραλία Παπά Νερό, προκειμένου οι τουρίστες να μην έρχονται αντιμέτωποι με τη θέα ξεχειλισμένων από σκουπίδια κάδων.

Μεγάλο βάρος όπως πρόσθεσε ο κ. Κοντογιώργος θα δοθεί και για την αποκατάσταση των δεξαμενών άρδευσης και τα αρδευτικά αυλάκια. «Οι δεξαμενές είναι ηλικίας 50 ετών και παρουσιάζουν προβλήματα και διαρροές. Φέτος αποκαταστήσαμε δύο και άλλες δύο θα αποκαταστήσουμε μέσα στο 2018», σημείωσε.

Σε προτεραιότητα μπαίνουν επίσης και λιλιπούτειοι δημότες. «Θα προχωρήσουμε σε εργασίες αναβάθμισης και πιστοποίησης τεσσάρων παιδικών χαρών», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες, θα γίνουν νέες ασφαλτοστρώσεις, θα συνεχιστεί το έργο ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων με νέα συστήματα θέρμανσης και φωτισμό, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις και για την αντιμετώπιση των συχνών κατολισθητικών φαινομένων, στην περιοχή Μυλοπόταμος Ζαγοράς και Μυλοπόταμος Τσαγκαράδας.

Προβολή του Δήμου

Μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει και η υλοποίηση του προϋπολογισμού, ύψους 7.868.297,22 ευρώ. Όπως επεσήμανε ο κ. Κοντογιώργος, μέσω του προϋπολογισμού θα αναπτυχθούν δράσεις για την προβολή του δήμου, τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου