ΤΟΠΙΚΑ

Ευχές για άκαπνο 2018

ευχές-για-άκαπνο-2018-178459

Ευχές για… άκαπνο 2018 έστειλε η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε επώνυμους της χώρας, που παρέλαβαν ευχετήριες κάρτες με αντικαπνιστικά μηνύματα χθες, λίγα 24ωρα πριν την αλλαγή του νέου έτους.

«Μπορείς να ζήσεις περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές. Πες αντίο στο κάπνισμα»: η ευχή που αναγράφεται στο εσωτερικό της ευχετήριας κάρτας της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την επιμέλεια της οποίας ανέλαβαν ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής, Κων. Γουργουλιάνης και ο σύμβουλος ψυχικής υγείας, Γιώργος Ιατρού.

Μία ζωγραφιά δια χειρός μαθητών, των Αννας Σκορδά, Μάριου Σουλτούκη, Ελενας Γανοχωρίτη, Αλέξανδρου Τσουμάνη και Σπυριδούλας Τσαπερλή, έγινε το εξώφυλλο της ευχετήριας κάρτας της πνευμονολογικής κλινικής, που είχε αποδέκτες επώνυμους τους οποίους έχει συλλάβει ο φωτογραφικός φακός να καπνίζουν σε δημόσια θέα, δημιουργώντας λάθος πρότυπα σε νέους ανθρώπους.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη αντικαπνιστική εκστρατεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η πνευμονολογική κλινική για την πρόληψη των πνευμονοπαθειών, οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στο κάπνισμα.

Με τις κάρτες, η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μαζί με τις ευχές της για ένα υγιές και ευτυχισμένο 2018, καλεί τους αποδέκτες να στρατευθούν στον αγώνα για εφαρμογή του Νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και το άτμισμα στους δημόσιους χώρους, για ένα νέο έτος με λιγότερο κάπνισμα και περισσότερο ελεύθερο, καθαρό από καπνό, περιβάλλον!

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου