ΤΟΠΙΚΑ

Βρέχει… κλήσεις για στάθμευση στο κέντρο

βρέχει-κλήσεις-για-στάθμευση-στο-κέν-178964

Περισσότερες από 700 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση έχουν βεβαιώσει κλιμάκια της Τροχαίας Βόλου μέσα στην πόλη. Από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά, οπότε και ξεκίνησε η εορταστική περίοδος, και μαζί η αυξημένη κίνηση και κατ’ επέκταση το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους, η παρουσία της Τροχαίας είναι διαρκής, τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας Βόλου, Αθαν. Κουλούρη, το τελευταίο δεκαπενθήμερο και μέχρι και τα Θεοφάνεια, τα κλιμάκια της Τροχαίας θα είναι νυχθημερόν στους δρόμους, τόσο για να αποτρέπουν την παράνομη στάση και στάθμευση που προκαλεί μποτιλιάρισμα στην κυκλοφορία, όσο και για να ελέγχουν την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από τους οδηγούς.

Μέσα σε 15 ημέρες, όπως ανέφερε ο κ. Κουλούρης, έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 700 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού, όπου οι οδηγοί δεν συμμορφώνονται στις απαγορεύσεις, παρκάρουν παράνομα ακόμη και πάνω σε λεωφορειόδρομους. «Ωστόσο, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας έχασαν παραμονή των Χριστουγέννων και εκδρομείς που επισκέφθηκαν το Πήλιο, είχαν παρκάρει πάνω στον δρόμο στην Πορταριά και δεν μπορούσαν να διέλθουν τα αποχιονιστικά μηχανήματα», επεσήμανε ο κ. Κουλούρης. Σημειώνεται ότι στους οδηγούς που παρκάρουν παράνομα, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 80 ευρώ και ποινή αφαίρεσης πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας, τα τροχονομικά μέτρα είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Προς το παρόν η εορταστική περίοδος κυλά ομαλά», σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι εμφανής αστυνόμευση θα συνεχίσει να υπάρχει σε κομβικά σημεία της πόλης, ενώ κάθε βράδυ βγαίνουν και συνεργεία για ελέγχους αλκοτέστ.

Κυκλοφοριακό αλαλούμ

Παρά τη διαρκή αστυνομική παρουσία, το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι έντονο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες.

Δεν είναι μόνο ο μεγάλος όγκος των οχημάτων που κατακλύζει τους δρόμους. Το παράνομο παρκάρισμα, διπλοπαρκάρισμα, οι φορτοεκφορτώσεις εκτός ωραρίου, προκαλούν προβλήματα στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να κατέβει κανείς την Ιωλκού από την Αναλήψεως έως τη Δημητριάδος, μπορεί να χρειαστεί ακόμη κι ένα τέταρτο της ώρας στην «κολλημένη» κίνηση.

Εξόρμηση και από τη δημοτική αστυνομία

Στο μεταξύ, αυτές τις ημέρες, εξορμήσεις ξεκινούν και κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας, με εντολή του αρμοδίου αντιδημάρχου, Ανδρέα Ζέρβα. Οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα περιοριστούν σε ελέγχους μόνο για παράνομες σταθμεύσεις σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, αλλά θα προχωρήσουν και σε αυτοψίες σε καταστήματα εστίασης για τυχόν άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου