ΤΟΠΙΚΑ

Εξορμήσεις Βολιωτών ενόψει Πρωτοχρονιάς

εξορμήσεις-βολιωτών-ενόψει-πρωτοχρο-179950

Εορταστικές εξορμήσεις στο εξωτερικό πραγματοποιούν, σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνατότητες αρκετοί Βολιώτες, επιλέγοντας Ευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς αλλά και ελληνικούς προορισμούς. Τα πολυήμερα ταξίδια παλαιότερων εποχών, έχουν, πλέον, παραχωρήσει τη θέση τους σε τριήμερες ή τετραήμερες αποδράσεις, κατά βάση, με την Βιέννη, την Πράγα και την Βουδαπέστη, να κατέχουν σημαντική θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε ήδη από το Νοέμβριο, προκειμένου να εξασφαλιστούν έγκαιρα τα πακέτα με τις πλέον συμφέρουσες τιμές, ενώ οι απόψεις διίστανται σχετικά με την κινητικότητα των γιορτινών ημερών.

Για μειωμένη κίνηση, σε σύγκριση με τις εποχές προ κρίσης, κάνει λόγο ο Γιάννης Μπαρούνης, ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου, ο οποίος δραστηριοποιείται 38 χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ανέφερε ότι οι Βολιώτες επιλέγουν ταξίδια με μικρότερο κόστος, σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια, κυρίως σε Βαλκάνια και Ελλάδα, διαθέτοντας γύρω στα 500 ευρώ κατά μέσο όρο. «Είναι συγκρατημένοι ως προς τα χρήματα που διαθέτουν οι Βολιώτες, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν, αλλά επιλέγουν πιο οικονομικά ταξίδια» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αρκετά ικανοποιημένη από την φετινή κίνηση» δήλωσε, από την πλευρά της, η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου, με πορεία ετών, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι Παρίσι, Λονδίνο, Πράγα και Βιέννη, προσελκύουν, κυρίως, το ενδιαφέρον του κόσμου στη διάρκεια των εορτών.

Τα Βαλκάνια διαθέτουν, παράλληλα, ένθερμους φίλους, ενώ όπως σημείωσε η ίδια, αρκετοί προτιμούν τα οδικά ταξίδια, για να μεταβούν σε εορταστικούς προορισμούς της επιλογής τους, όπως η Βουδαπέστη, το Βελιγράδι, η Βιέννη, η Πράγα και η Σόφια. Παράλληλα, ωστόσο, δεν έλειψαν τα αεροπορικά ταξίδια σε Λονδίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου, αλλά και οι εκδρομές εσωτερικού.

Σε σχέση με πέρυσι «είμαι ικανοποιημένη, σύμφωνα με αυτά που βιώνουμε, γιατί ο κόσμος κινήθηκε σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν και ευελπιστούμε ότι θα σημειωθεί ανάλογη κίνηση και τα Φώτα. Ήταν καλή χρονιά η φετινή, πήγε καλά το καλοκαίρι και αρκετά καλά η περίοδος των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς» επεσήμανε η κ. Κορωναίου, ενώ προσέθεσε ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου