ΤΟΠΙΚΑ

Αναβίωσε η «Καμήλα» με χορούς και κεράσματα

αναβίωσε-η-καμήλα-με-χορούς-και-κερά-180167

Τα βλέμματα πλήθους περιπατητών στράφηκαν προχθές στην «Καμήλα» και την πολυμελή ομάδα που τη συνόδευε με παραδοσιακή μουσική, χορούς και λάβαρα, φέρνοντας άρωμα ανατολικής Ρωμυλίας στην πόλη ενόψει Πρωτοχρονιάς.

Το Χοροστέκι «Εδραμε» αναβίωσε προχθές το απόγευμα παραδοσιακούς χορούς και το έθιμο της πρωτοχρονιάτικης Καμήλας από την Ανατολική Ρωμυλία, διασχίζοντας τον πεζόδρομο της Ερμού, μέχρι το προαύλιο του Αγίου Νικολάου, όπου στήθηκε τρικούβερτο γλέντι.

Μέλη του συλλόγου, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές της ανατολικής Ρωμυλίας, πλαισίωσαν τη θρυλική «Καμήλα», που βγήκε στους δρόμους για να υπενθυμίσει την έλευση της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το πανάρχαιο έθιμο, που αναζητά τις ρίζες του στο πέρασμα των αιώνων και στο πλαίσιο των γιορτινών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Στο μεταξύ, μικρασιάτικους χορούς και κεράσματα προσέφερε η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Ίωνες» στην προχθεσινή εορταστική εκδήλωση που προηγήθηκε στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, παρουσία αρκετών φίλων της παράδοσης. Η χθεσινή εκδήλωση ήταν επίσης ενταγμένη στον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, και διανθίστηκε από τα λαογραφικά χαρακτηριστικά των αλησμόνητων πατρίδων.

Τους χορούς απέδωσε το χορευτικό τμήμα ενηλίκων, το οποίο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, στη χθεσινή υπαίθρια εκδήλωση που ζέστανε τις καρδιές των Βολιωτών. H γιορτινή εκδήλωση πλαισιώθηκε από γλυκά κεράσματα, προσφορά του Συλλόγου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου