ΤΟΠΙΚΑ

Σοκ σε κεντρική συνοικία: Βουτιά στο κενό 12χρονου στον Βόλο

σοκ-σε-κεντρική-συνοικία-βουτιά-στο-κε-180986

«Πάγωσε» χθες το μεσημέρι κεντρική συνοικία του Βόλου. Ενώ η πόλη χαίρεται τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και ετοιμάζεται για την έλευση του νέου έτους, ένα αγοράκι, ηλικίας μόλις 12 χρονών, βρισκόταν πεσμένο στο πεζοδρόμιο και ήταν σοβαρά τραυματισμένο μετά από πτώση από τον δεύτερο όροφο κατοικήσιμης οικοδομής. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 3 το μεσημέρι. Ήταν η ώρα που η μητέρα του παιδιού επέστρεφε στο σπίτι και μία γειτόνισσα καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Η γειτόνισσα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δει το παιδί στην ταράτσα να κρέμεται από μία κολώνα και σε λίγα δευτερόλεπτα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, να πέφτει στο κενό. Άκουσε κάτι να μονολογεί το παιδί, φώναξε για να του πει να κρατηθεί, αλλά το κακό έγινε. Δεν πίστευε την εικόνα που βίωσε από τη μία στιγμή στην άλλη. Μέσα σε κατάσταση ισχυρού σοκ βρήκε τη δύναμη να καλέσει άμεσα σε βοήθεια.

Σε δευτερόλεπτα ακούγονταν οι σειρήνες του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας. Η μητέρα του παιδιού ήταν αποσβολωμένη. Ο μικρούλης διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου βαρύτατα τραυματισμένος και εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική, όπου παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς που παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε όσο πιο γρήγορα μπορούσε το αγοράκι που ήταν χτυπημένο στο κεφάλι και στα πόδια, αλλά και σε διάφορα σημεία του σώματός του. Το περιπολικό της Αστυνομίας διάνοιγε το δρόμο στο ασθενοφόρο και συνόδευσε τη μητέρα του ανήλικου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Η γυναίκα ήταν απελπισμένη. Μιλούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς για την οικογένειά της, την ταλαιπωρία και τις κακουχίες που περνούν. Μία φτωχή οικογένεια, που έχει χάσει τον πατέρα της.

Το αγγελούδι εισήχθη άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι γιατροί έσπευσαν κοντά του και στη συνέχεια ο 12χρονος εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Από την πτώση του από την ταράτσα διώροφης κατοικίας υπέστη σημαντικά τραύματα και οι γιατροί τον έχουν υπό παρακολούθηση.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης να προκαλούν διάχυτη απελπισία. Η μητέρα του μικρού αγοριού είναι νεαρής ηλικίας και πολύ φτωχή. Το χειρότερο όμως έχασε τον σύζυγό της και ο 12χρονος τον πατέρα του πριν από μερικά χρόνια. Η μητέρα έμεινε μόνη σε καιρούς κρίσης. Η οικογένεια έχασε το στήριγμά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γειτόνισσα της οικογένειας ήταν μάρτυρας του περιστατικού. Η μητέρα του παιδιού απουσίαζε από το σπίτι όταν το αγοράκι βρέθηκε για άγνωστο λόγο στην ταράτσα του σπιτιού. Η γειτόνισσα σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να προφυλάξει τον ανήλικο από τον κίνδυνο που ελλόχευε να βρίσκεται κρεμασμένος σε κολώνα. Με κομμένη την ανάσα προσπάθησε να του ζητήσει εξηγήσεις, να προφυλάξει τον ανήλικο.

Εντούτοις, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο 12χρονος φάνηκε σαν κάτι να ψέλλισε όταν από τη μία στιγμή στην άλλη, πριν καλά – καλά συνειδητοποιήσει η γυναίκα τι είχε συμβεί, βρέθηκε από την ταράτσα στο πεζοδρόμιο, λίγο πριν προλάβει η μητέρα του να επιστρέψει στο σπίτι.

Οι στιγμές φρίκης πλημμύρισαν με απελπισία και απερίγραπτη αγωνία ολόκληρη τη γειτονιά, που «πάγωσε» στη θέα του μικρούλη, τραυματισμένου στο έδαφος. Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού του 12χρονου, διερευνώντας όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της απόπειρας αυτοκτονίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου