ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση απεγκλωβισμού γάτου από την Πυροσβεστική Βόλου

επιχείρηση-απεγκλωβισμού-γάτου-από-τ-181488

Επιχείρηση απεγκλωβισμού γάτου από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Μεταμορφώσεως με Σοφοκλέους στον Βόλο χθες το μεσημέρι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Ο γάτος, ο οποίος ήταν μεγαλόσωμος και γκρι χρώματος, «χαλούσε» τον κόσμο με το απελπισμένο νιαούρισμά του. Είχε βρει καταφύγιο εκεί, όμως προφανώς στη συνέχεια δεν μπορούσε να αποχωρήσει και αναστάτωνε ολόκληρη τη γειτονιά.

Ένοικοι άλλων πολυκατοικιών δεν βάσταξαν να ακούν άλλο το απαρηγόρητο κλάμα του, που συνεχιζόταν χωρίς σταματημό επί δέκα μέρες και δέκα νύχτες… και την ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων, και τα Χριστούγεννα και κάθε μέρα… μέχρι και χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτης απευθύνθηκε τελικά στον Δήμο Βόλου για να ζητήσει συνδρομή, και στη συνέχεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Τελικά λύση στο μαρτύριο του γάτου αλλά και στον εφιάλτη που ζούσε το τελευταίο διάστημα η γειτονιά, έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Ένα πυροσβεστικό όχημα έσπευσε στον τόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστης έφτασε στο ζώο από διπλανό μπαλκόνι, και κατάφερε και άρπαξε τον γάτο στα χέρια του, όμως στη συνέχεια εκείνος πήδησε σε διπλανό δέντρο, προσγειώθηκε σε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. και τελικά ελεύθερος πια εξαφανίστηκε στους δρόμους της πόλης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δεν είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνει για απεγκλωβισμούς ζώων. Αν και δεν είναι αρμόδια, καλείται για βοήθεια και τελικά δίνει τις κατάλληλες λύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου