ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία αγάπης για την 21χρονη Ασπα

πρωτοβουλία-αγάπης-για-την-21χρονη-ασπα-181525

«Μία αγκαλιά για την Ασπασία Μπόγρη» άνοιξε η Ιωάννα Ι. από τη Νέα Ιωνία, συγκινημένη από το δράμα της νεαρής κοπέλας, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια στο Άργος, πυροβολήθηκε από τον ίδιο της το πατέρα στο κεφάλι, ο οποίος είχε κίνητρο να εκδικηθεί την εν διαστάσει τότε σύζυγό του.

Ήταν μόλις 17 χρονών όταν αντίκρισε τον θάνατο. Από τότε μέχρι και σήμερα η Ασπασία δίνει τη δική της «μάχη» για να επιστρέψει στη ζωή. Χρειάστηκαν πέντε μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 3,5 χρόνια στο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Χρόνια μαρτυρικά, με πολύ αγώνα ώστε να ανοίξει μία μικρή χαραμάδα ελπίδας, και το σκοτάδι γινόταν φως.

Σήμερα η 21χρονη Ασπασία συνεχίζει τον αγώνα της, όχι μέσα από το δωμάτιο ενός νοσοκομείου, αλλά από ένα κανονικό σπίτι με τη μητέρας της, Σπυριδούλα Φατούρου, που στάθηκε από την πρώτη στιγμή ο φύλακας-άγγελός της. Καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι, χρειάζεται ένα ειδικό αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις της σε ειδικά θεραπευτήρια. Το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί αγγίζει τα 22.000 ευρώ.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, προπαραμονές Χριστουγέννων και αφού ήρθε σε συνεννόηση με τη μητέρα της νεαρής Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου, η Ιωάννα από τη Νέα Ιωνία αποφάσισε να στήσει ένα πάγκο με διάφορα παιχνίδια, κεριά και άλλα διακοσμητικά τα οποία πουλάει με ειδική άδεια, σε πολύ προσιτές τιμές, ώστε να συνδράμει οικονομικά στον αγώνα της οικογένειας.

Ο πάγκος λειτουργεί στον πεζόδρομο του Αγ. Νικολάου με Ερμού, κάθε μέρα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. «Είναι μόλις 21 ετών. Ελα Βολιώτη μπορείς και εσύ. Χρόνια Πολλά», επισημαίνεται σε ένα άσπρο πλακάτ, το οποίο έχει τοποθετηθεί μπροστά από τον πάγκο, για να ενημερώνει τον κάθε περαστικό διαβάτη για το σκοπό της πρωτοβουλίας.

«Όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση αυτού του άτυχου παιδιού. Δίνει τη μάχη του εδώ και τέσσερα χρόνια να επανέλθει στην κανονικότητα, όσο δύσκολο και να είναι αυτό», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ιωάννα Ι., για να προσθέσει: «Μόλις ενημερώθηκα από τα social media για τον αγώνα που καταβάλλει η μητέρα της, ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά του ειδικού αυτού λεωφορείου, δεν μπόρεσα να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Ήρθα σε επικοινωνία μαζί της και αποφάσισα να βοηθήσω όπως μπορώ» λέει επίσης η Ιωάννα.

Μέχρι χθες, τα έσοδα που είχε συγκεντρώσει από την πώληση διαφόρων ειδών που έχει πάνω στον πάγκο της δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

«Ίσως ορισμένοι να είναι διστακτικοί επειδή δεν πρόκειται για συμπολίτη μας. Όμως όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε πως όλα τα παιδιά είναι παιδιά του Θεού, παιδιά μας», σημειώνει καταλήγοντας η Ιωάννα, η οποία παρόλα αυτά δεν χάνει το κουράγιο της και θα παραμείνει μέχρι και το Σάββατο προσδοκώντας στο καλύτερο δυνατό, που θα ανακουφίσει τη μητέρα της νεαρής Άσπας, στον αγώνα που δίνει για να συγκεντρώσει το ποσό που χρειάζεται.

Σημειώνεται τέλος , πως η Ασπασία αυτή τη στιγμή παίρνει το εξωϊδρυματικό επίδομα που δεν ξεπερνά τα 750 ευρώ, και η μητέρα της μία σύνταξη χηρείας που δεν είναι ούτε 400 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου