ΤΟΠΙΚΑ

Ο Μουτζούρης γοήτευσε τους Αυστραλούς

ο-μουτζούρης-γοήτευσε-τους-αυστραλού-182212

Κατακόρυφη άνοδος σημειώνεται στην επιβατική κίνηση του τρένου του Πηλίου, που συγκέντρωσε περισσότερους από 16.000 επιβάτες στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ η φήμη του έφτασε μέχρι τη μακρινή Αυστραλία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η δημοτικότητα του «Μουτζούρη» έχει αυξηθεί στο κατακόρυφο μετά το τηλεοπτικό διαφημιστικό των «Jumbo», γεγονός που μεταφράστηκε σε πλήθος επισκεπτών, 270 συνολικά άτομα, στα δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Βάσω Πράπα, υπεύθυνη για το τρένο του Πηλίου, επεσήμανε ότι τα φετινά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ στο μεταξύ προστίθεται και ένα ακόμη δρομολόγιο μεθαύριο, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου. Η αναχώρηση του τρένου θα πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία στις 10 το πρωί από τα Ανω Λεχώνια, με κατάληξη στις Μηλιές, στις 11.30 το πρωί και επιστροφή από Μηλιές, αντίστοιχα, στις 3 το απόγευμα.

Η αλματώδης άνοδος στην τουριστική ζήτηση του τρένου του Πηλίου, αποδίδεται σε μεγάλο ποσοστό στο γιορτινό διαφημιστικό σποτ που έχει ανεβάσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τον «Μουτζούρη», ο οποίος παραμένει, σημειωτέον, δημοφιλής σε μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Χαρακτηριστικό των προαναφερθέντων είναι το ενδιαφέρον που, όπως προαναφέρθηκε, έχει εκδηλωθεί από τουριστικό γραφείο που εδρεύει στην Αθήνα και φέρνει Αυστραλούς τουρίστες στην Ελλάδα. Η συνεργασία που ξεκίνησε στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, θα συνεχιστεί και την επόμενη, με ενισχυμένο πρόγραμμα εκδρομών, προκειμένου να βρεθούν αρκετοί Αυστραλοί τουρίστες στην ονειρεμένη διαδρομή του τρένου, στις ράγες του μύθου και της ιστορίας με φόντο το Πήλιο.

Όπως ανέφερε η κ. Πράπα, στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει σε λίγα εικοσιτετράωρα, εννέα γκρουπ Αυστραλών ταξίδεψαν με το τρένο του Πηλίου, ενώ στη διάρκεια της χρονιάς που έρχεται, υπάρχουν 11 κρατήσεις από το ίδιο πρακτορείο, για νέο κύκλο δρομολογίων αναψυχής, με την τουριστική ατραξιόν της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου