ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινό χρώμα στην αγορά του Βόλου

γιορτινό-χρώμα-στην-αγορά-του-βόλου-182870

Σε γιορτινό κλίμα υποδέχτηκαν έμποροι και καταναλωτές τα Χριστούγεννα, με πλήθος κόσμου να δημιουργεί το αδιαχώρητο στον πεζόδρομο της Ερμού, την παραμονή των Χριστουγέννων, συμμετέχοντας στις γιορτινές εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου, που πλαισιώθηκαν από 1.000 κατακόκκινα μπαλόνια. Οι πρώτες εκτιμήσεις της χριστουγεννιάτικης κίνησης, κάνουν λόγο για θετικό πρόσημο στην αγορά του Βόλου, μετά την υποτονική εικόνα που σημειώθηκε, λόγω της κακοκαιρίας που προηγήθηκε, ενώ στο μεταξύ, προγραμματίζονται γιορτινές εκπλήξεις και χαρτοπόλεμος στην Ερμού, σύμφωνα με το έθιμο παλαιότερων εποχών, που θα αναβιώσει φέτος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η γιορτινή εικόνα της αγοράς ενισχύθηκε από την παρουσία του Αη Βασίλη, που μοίρασε μπαλόνια στους διερχόμενους και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις – εκπλήξεις, που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος, ενώ σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου, Απόστολου Οντόπουλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, θα διανεμηθούν 1.000 επιπλέον μπαλόνια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα αναβιώσει το παλιό έθιμο του χαρτοπόλεμου στην τοπική αγορά.

Η γιορτινή κίνηση ήταν σαφώς μεγαλύτερη σε σύγκριση με την εικόνα των προηγούμενων ημερών, ενώ όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, πολλοί ντόπιοι αλλά και επισκέπτες κινήθηκαν στην αγορά, και τόνωσαν με την παρουσία τους το εορταστικό κλίμα.

Η προσδοκία της Πρωτοχρονιάς είναι διάχυτη στην αγορά, με τους εμπόρους να προσδοκούν ότι ο καιρός θα αποδειχθεί σύμμαχος και θα τονώσει ακόμη περισσότερο το καταναλωτικό ενδιαφέρον στην πορεία της γιορτινής περιόδου. «Πιστεύουμε ότι μέχρι την Πρωτοχρονιά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η κίνηση και θα δούμε περισσότερο κόσμο στην αγορά. Πολλοί καταναλωτές που δεν έκαναν τα γιορτινά τους δώρα τα Χριστούγεννα, εκτιμούμε ότι θα πραγματοποιήσουν ενόψει Πρωτοχρονιάς, τις εορταστικές τους αγορές» προσέθεσε.

Η γιορτινή κίνηση δεν θεωρείται ικανή να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες καθημερινές υποχρεώσεις των καταναλωτών, αλλά αποτελεί μια ανάσα, μια «τονωτική ένεση» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά επαγγελματίες.

Παράλληλα εκτιμάται ότι πέρα από τον καλό καιρό, και οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, έστρεψαν τα βλέμματα αρκετών στην κατεύθυνση της τοπικής αγοράς, υπογραμμίζοντας το πολυπόθητο γιορτινό κλίμα. «Γενικότερα, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει καλύτερο κλίμα και ενόψει της Πρωτοχρονιάς, λόγω της έλευσης πολλών επισκεπτών και την επόμενη εβδομάδα», επεσήμανε ο Απόστολος Οντόπουλος, ενώ σημείωσε ότι στόχος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου είναι να θεσμοθετήσει τις συγκεκριμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

Το ωράριο ενόψει Πρωτοχρονιάς

Στο μεταξύ, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ενόψει της Πρωτοχρονιάς έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 09. 00 -14.00 και 17.00 -21.00.

Αύριο Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 09.00 -14.00 και 17.00 -21.00.

Μεθαύριο Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 09.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 10.00 -18.00

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 11.00 – 18.00

Δευτέρα 1η Ιανουαρίου Πρωτοχρονιά κλειστά

Τρίτη 2 Ιανουαρίου κλειστά

Τι λένε έμποροι

Η εορταστική κίνηση ζέστανε σε μεγάλο ποσοστό την αγορά, ενώ τόνωσε την υποτονική κίνηση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα, λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και της οικονομικής στενότητας των καταναλωτών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων, πάντως, η εορταστική κίνηση παρουσιάζει, στο σύνολό της, απόκλιση σε σύγκριση με τις εποχές πριν από την κρίση, παρά το γεγονός ότι δεν έλειψαν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Οι έμποροι της περιοχής μας ευελπιστούν ότι η πρωτοχρονιάτικη κίνηση θα είναι καλύτερη, με θετικό πρόσημο και στα χαρακτηριστικά του καιρού, καθώς, όπως επισημαίνει ο Σάββας Αδαμάσογλου, ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών: «Είναι πλέον δεδομένο, ότι είναι περιορισμένες οι οικονομικές δυνατότητες του κόσμου. Τόσο για μας τους ίδιους, όσο και για το σύνολο των καταναλωτών, διότι όλοι προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Ο καιρός είναι σημαντικός παράγοντας, διότι επηρεάζει την ψυχολογία του καταναλωτή και τη διάθεσή του να ψωνίσει».

Ανάλογη θέση διατυπώνει, εξάλλου, ο Βασίλης Τζελέπης, ιδιοκτήτης καφέ, ο οποίος ανέφερε ότι σημειώθηκε κίνηση στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, μετά την υποτονική εικόνα των προηγούμενων ημερών. Παράλληλα επεσήμανε ότι «ο κόσμος έχει περιορίσει τα έξοδά του για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις. Ο καιρός ωστόσο επηρεάζει την ψυχολογία των καταναλωτών και το διαπιστώσαμε την παραμονή των Χριστουγέννων».

Ο έμπορος ανδρικών ενδυμάτων, Βασίλης Γκιλομανάκης, Β’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ανέφερε από την πλευρά του ότι «υπάρχει απόκλιση στην εορταστική κίνηση, σε σύγκριση με τα δεδομένα παλαιότερων ετών, παρά την κίνηση που σημειώθηκε. Ευελπιστούμε, ωστόσο, ότι τις τελευταίες μέρες θα βγει ο κόσμος στην αγορά και ενόψει Πρωτοχρονιάς, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, για τα εορταστικά ψώνια».

Ο Απόστολος Καλέτσης, ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου, ανέφερε από την πλευρά του ότι είναι φειδωλοί, γενικά, στα καθημερινά τους έξοδα οι καταναλωτές και κατά συνέπεια είναι «κουμπωμένοι» και τις γιορτινές μέρες. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν, ωστόσο, την ψυχολογία των καταναλωτών, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ενώ όπως υπογράμμισε ο ίδιος «ελπίζουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες στο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου