ΤΟΠΙΚΑ

Μέσα στο 2018 ο «δίδυμος» αγωγός ακαθάρτων

μέσα-στο-2018-ο-δίδυμος-αγωγός-ακαθάρτω-182895

Εντός του 2018 θα ξεκινήσει από τη ΔΕΥΑΜΒ, η κατασκευή του δίδυμου αγωγού ακαθάρτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο έως τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού για την κατακύρωση της σύμβασης του έργου κατασκευής νέου καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων. Όπως εξήγησε ο κ. Σαββάκης, το πρακτικό θα πρέπει να εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο και στη συνέχεια να υπογραφεί η σύμβαση.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι εντός του 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο. Από το 1987 που είχε κατασκευαστεί ο Βιολογικός, δεν υπήρχε πρόβλεψη ενός δεύτερου αγωγού, προκειμένου να τίθεται σε λειτουργία σε περιπτώσεις βλαβών και τα λύματα να μην καταλήγουν στον Παγασητικό. Πλέον το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης για την προστασία του Παγασητικού και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να γίνουν οι συνδέσεις των νοικοκυριών σε Αγριά και Αγιο Στέφανο με το δίκτυο της αποχέτευσης, ενώ άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει και το έργο της αποχέτευσης στη Ν. Αγχίαλο», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου