ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο κόμβος Διμηνίου

προχωρά-με-ταχείς-ρυθμούς-ο-κόμβος-διμ-183021

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του πρώτου από τους τέσσερις κυκλικούς κόμβους που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου, για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη.

Οι εργασίες στον κόμβο Διμηνίου, που τεχνικά έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο δύσκολος κόμβος, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, για να αποδοθεί στην κυκλοφορία και να ξεκινήσουν φυτεύσεις.

Μετά την ολοκλήρωση του κόμβου Διμηνίου, θα ακολουθήσουν οι άλλοι τρεις κόμβοι: στα ΚΤΕΛ, στο Τελωνείο και στο Δημαρχείο.

Σημειώνεται ότι μέσω των κυκλικών κόμβων θα εξασφαλίζεται διαρκής ροή της κυκλοφορίας χωρίς φωτεινούς σηματοδότες και θα αποφεύγονται τα μποτιλιαρίσματα.

Ο κυκλικός κόμβος στα ΚΤΕΛ περικλείεται από τις οδούς Αθηνών, Λαμπράκη και Σέκερη. Διασφαλίζει τη συνεχή ροή της κυκλοφορίας από τη Λαμπράκη προς τη Λαχανά και τη Λαρίσης, από τη Λαρίσης προς τη Λαχανά και τη Λαμπράκη, και από τη Σέκερη προς τη Λαμπράκη και τη Λαχανά. Και σε αυτή την περίπτωση προβλέπονται διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νησίδων, και φυσικά διαβάσεις πεζών, που μπορούν να συνδυαστούν και με διαβάσεις ποδηλατοδρόμων.

Ο κόμβος Τελωνείου χωροθετείται στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Παπαδιαμάντη. Προτείνεται η λειτουργία της οδού Παπαδιαμάντη που βγάζει στον σιδηροδρομικό σταθμό ως διπλής κατεύθυνσης, ενώ με τον συγκεκριμένο κόμβο αντιμετωπίζεται η προβληματική λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη από την παραλιακή οδό που οδηγεί προς Παπαδιαμάντη και προς Λαμπράκη, αλλά και η παραβατικότητα όσων κινούνται αντικανονικά από την παραλία προς την Πυράσσου. Στον σχεδιασμό εντάσσεται επίσης δενδροφύτευση αλλά και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην Πυράσσου.

Ο κόμβος Δημαρχείου χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσονος και Λαμπράκη. Μέσω του κόμβου προβλέπεται συνεχής ροή της κυκλοφορίας από τη Δημητριάδος δεξιά προς τη 2ας Νοεμβρίου και ευθεία μέσω του κόμβου προς τη Γρ. Λαμπράκη αλλά και προς την Ιάσονος. Συνεχής ροή υπάρχει και από τη 2ας Νοεμβρίου προς τη Λαμπράκη και την Ιάσονος, αλλά και από τη Λαμπράκη προς την Ιάσονος και τη 2ας Νοεμβρίου. Στον κόμβο του Δημαρχείου προβλέπεται δημιουργία χώρου πρασίνου που θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή, ενώ στο «τρίγωνο» που περικλείεται από τη Δημητριάδος και την Ιάσονος προκύπτει χώρος 2.230τ.μ. που προτείνεται να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου