ΤΟΠΙΚΑ

Έδωσαν χαμόγελο σε 200 παιδιά

έδωσαν-χαμόγελο-σε-200-παιδιά-183068

Μηνύματα αγάπης και ελπίδας διακρίνει σε κάθε γωνιά ο επισκέπτης του περιπτέρου της «Πίστης», που λειτουργεί στο χωριό του Αη Βασίλη. Το περίπτερο του συλλόγου, ο οποίος από της ιδρύσεώς του, το 1992 μέχρι σήμερα, έχει στηρίξει περισσότερα από 200 παιδιά με καρκίνο από την περιοχή μας, και τους γονείς τους, είναι γεμάτο από δημιουργίες αγάπης, δώρα γιορτής, προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο ζωής που αναπτύσσεται.

Ο χώρος της «Πίστης», μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ελένη Ζαχαριάδου, υπεύθυνη της του συλλόγου για την περιοχή μας, τα έσοδα από τις πωλήσεις του εορταστικού μπαζάρ, διατίθενται για τη στήριξη των στόχων του συλλόγου.

«Η «Πίστη» βοηθάει επί 24ώρου βάσεως παιδιά με καρκίνο, που βρίσκονται στο Νοσοκομείο, με τη βοήθεια ειδικών, οι οποίοι είναι πάντα στη διάθεση των γονιών, προκειμένου να τους στηρίξουν ψυχολογικά, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι καθοριστικής σημασίας η ψυχολογική υποστήριξη» υπογράμμισε η κ. Ζαχαριάδου. Παράλληλα η ίδια προσθέτει ότι «η «Πίστη» βρίσκεται «πάντα κοντά τους ανά πάσα στιγμή» και μάλιστα πολλοί γονείς που επισκέπτονται το περίπτερο του συλλόγου στο χωριό του Αη Βασίλη, ζητούν πληροφορίες για το έργο ζωής που μετράει 25 συνεχόμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, τριάντα περίπου παιδιά και οι οικογένειές τους από τη Μαγνησία είναι αποδέκτες της ηθικής και υλικής στήριξης που προσφέρει η «Πίστη», τη δεδομένη χρονική περίοδο, βοηθώντας δεκάδες μικρούς αγωνιστές της ζωής, να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα.

Με αφορμή τη δράση που πραγματοποιείται στο χωριό του Αη Βασίλη, η κ. Ζαχαριάδου υπογραμμίζει ότι «είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τα παιδιά. Δίνοντας τον οβολό μας, χαρίζουμε ένα χαμόγελο, που μπορεί να σώσει τη ζωή ενός παιδιού, και παράλληλα προτρέπουμε τον κόσμο, όσους επιθυμούν, να γίνουν δότες μυελού των οστών, που είναι πολύ σημαντικός, γιατί πολλά παιδιά σώζονται σήμερα».

Το περίπτερο της «Πίστης» είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ είναι παρήγορη η διαπίστωση ότι πολλοί επισκέπτες στηρίζουν με την παρουσία και το απόθεμα της αγάπης τους το έργο του συλλόγου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου