ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων

αντιδράσεις-για-την-κατάργηση-των-άμι-183302

Στην αύξηση των τελών και την κατάργηση των 394 άμισθων υποθηκοφυλακείων προχωρεί η κυβέρνηση, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αδικαιολόγητη όπως τη χαρακτηρίζει ταλαιπωρία και επιβάρυνση των πολιτών από αυτήν την εξέλιξη.

«Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχουμε ταχθεί υπέρ της διατήρησης των άμισθων υποθηκοφυλακείων, τουλάχιστον έως ότου δημιουργηθεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ώστε η πρόσβαση σ’ αυτά να γίνεται ηλεκτρονικά κι όχι με τη φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων, κι εμμένουμε στη θέση μας αυτή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισημαίνει παράλληλα ότι «η εφαρμογή των διατάξεων του σχεδίου νόμου είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία και επιβάρυνση των πολιτών, αφενός επειδή αυξάνονται τα πάγια και αναλογικά τέλη και δικαιώματα που προβλέπεται να καταβάλλονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, κι αφετέρου επειδή θα αναγκάζονται να μετακινούνται στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου θα λειτουργούν Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα Κτηματολογικών Γραφείων αντίστοιχα.

Η πίεση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονη για μια σειρά επαγγελματιών (όπως μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, λογιστές) που έχουν απομείνει να δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια κι ασχολούνται με θέματα ακινήτων σε τακτική βάση» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου