ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινός μποναμάς για παραγωγούς του Πηλίου

γιορτινός-μποναμάς-για-παραγωγούς-το-184577

Γιορτινός μποναμάς για παραγωγούς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, που είδαν τον περασμένο Μάιο την παραγωγή κερασιών να καταστρέφεται εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες ημέρες του συγκεκριμένου μήνα. Εντός των ημερών, κι αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, κατατίθενται οι αποζημιώσεις.

Από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις, και προ ημερών τα πορίσματα κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου προκειμένου να λάβουν γνώση οι παραγωγοί.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί των τοπικών κοινοτήτων Ζαγοράς, Μακρυράχης και Ανηλίου μπορούν να ενημερώνονται για τα πορίσματα του ΕΛΓΑ έως την ερχόμενη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα πορίσματα, οι εκτιμήσεις των ζημιών που υπέστησαν τον περασμένο Μάιο οι παραγωγοί, ανέρχονται σε ποσοστό μεταξύ 70% και 90%.

Τα ποσοστά ζημίας για τα οποία αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ είναι πολύ υψηλά και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις από τους παραγωγούς. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγωγοί που θέλουν μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις επανεκτίμησης εντός της προθεσμίας (έως 29 Δεκεμβρίου), προσκομίζοντας ταυτόχρονα και αντίγραφο της δήλωσης καλλιέργειας που είχαν υποβάλει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου