ΤΟΠΙΚΑ

Νέος γύρος διαμάχης γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

νέος-γύρος-διαμάχης-γιατρών-με-τον-εοπ-185572

Nα βρεθούν εκτός ΕΟΠΥΥ κινδυνεύουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί του Βόλου δεν πιστοποιηθούν εγκαίρως στο μητρώο του Οργανισμού. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα, έχει ενημερώσει όλα τα μέλη του, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ είναι η 31η Δεκεμβρίου 2017.

Μετά από αυτή την ημερομηνία, παραπεμπτικό ή συνταγή που θα έχει εκδοθεί από μη πιστοποιημένο γιατρό, δεν θα αποζημιώνεται.

Στο μεταξύ, νέος γύρος διαμάχης ξέσπασε ανάμεσα στου συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, εξαιτίας των νέων συμβάσεων που δρομολογούνται. Μάλιστα, οι γιατροί υποστηρίζουν πως οι όροι που προωθούνται, ουσιαστικά εξοντώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, καθώς από τη μία προβλέπει αύξηση κατά 60% -100% των επισκέψεων (για τον ειδικό ή οικογενειακό ιατρό, αντίστοιχα) και μείωση κατά 25% των αμοιβών.

Ο ΕΟΠΥΥ έκανε επίσης γνωστό ότι προτίθεται να συνάψει συμβάσεις και με οικογενειακούς ιατρούς (Παθολόγους-Γενικούς Ιατρούς-Παιδιάτρους) ανεξαρτήτως των ΤΟΜΥ.

Σε ό,τι αφορά τους οικογενειακούς ιατρούς, θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πληθυσμό ευθύνης, ελάχιστο ωράριο απασχόλησης ανά ημέρα, εβδομάδα και συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Ο πληθυσμός ευθύνης για τους οικογενειακούς ιατρούς γενικής ιατρικής ή παθολόγους υπολογίζεται στους 2.250 εγγεγραμμένους ενήλικες, ενώ για τους οικογενειακούς παιδιάτρους στα 1.500 παιδιά. Θα αμείβονται κατά κεφαλή για το σύνολο πληθυσμού ευθύνης τους με περίπου 1.400-1.500 ευρώ μικτά.

Όσον αφορά τους ειδικευμένους ιατρούς, η θέση του ΕΟΠΥΥ είναι να εφαρμοστεί η προαγορά επισκέψεων, αναλόγως του ωραρίου που θα διατίθεται για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, με μέγιστο αριθμό τις 80 επισκέψεις εβδομαδιαίως, και η αμοιβή τους να κυμαίνεται περίπου 1.400-1.500 ευρώ μικτά.

«Ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να μας εξισώσει με τον δημοσιοϋπαλληλικό τομέα, παρά το γεγονός ότι λειτουργούμε σε καθαρά ιδιωτικό πεδίο», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γνωστός ελεύθερος επαγγελματίας γιατρός.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου