ΤΟΠΙΚΑ

Εορταστική κινητικότητα στη Μαγνησία

εορταστική-κινητικότητα-στη-μαγνησί-185616

Ευοίωνα χαρακτηρίζονται από τους ξενοδόχους τα μηνύματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής στη Μαγνησία ενόψει Χριστουγέννων, με τον μέσο όρο της πληρότητας να υπολογίζεται σε ποσοστό 80% σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, κάνει λόγο για θετική εικόνα από άποψη προκρατήσεων στον Βόλο, τη Μακρινίτσα, την Πορταριά και τον ορεινό όγκο του Πηλίου γενικότερα.

Ο ίδιος τονίζει παράλληλα ότι η πληρότητα της εορταστικής περιόδου και η τουριστική κίνηση, σε γενικότερη βάση, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καιρικές συνθήκες, υπενθυμίζοντας τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν πέρυσι οι επαγγελματίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, ο κ. Ζαφείρης υπογραμμίζει ότι το εορταστικό κλίμα, ο διάκοσμος της πόλης και οι εκδηλώσεις, προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, και κατά συνέπεια συμβάλλουν αποφασιστικά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Οι αφίξεις των επισκεπτών αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατήσεων να κυμαίνονται μεταξύ τριών και τεσσάρων ημερών.

Εξίσου ικανοποιητική είναι εξάλλου η εικόνα που σκιαγραφεί και ο πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών της Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, ο οποίος, είναι παράλληλα εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ενωσης ξενοδόχων Μαγνησίας, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μπαρούτα αναμένεται μεγάλο κύμα επισκεπτών στο Πήλιο στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, τα ποσοστά πληρότητας αναμένεται να ξεπεράσουν το 80%, ενώ όπως σημειώνει, παράλληλα, υπάρχουν ικανοποιητικές κρατήσεις ακόμη και για το διάστημα που μεσολαβεί ενδιαμέσως των εορτών. «Η εικόνα που έχουμε φέτος, είναι καλύτερη από πέρυσι και θεωρούμε ότι είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και ως περιοχή και σε επίπεδο δήμων, προκειμένου να προωθηθεί σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο η περιοχή μας ως τουριστικός προορισμός».

Επιπλέον δρομολόγια

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, εξάλλου, από χθες στα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ, τόσο προς Αθήνα όσο και προς Θεσσαλονίκη, καθώς πολλοί φοιτητές που κατάγονται από άλλες περιοχές, επιστρέφουν στα πάτρια λόγω των εορτών.

Πέραν των τακτικών δρομολογίων, έχουν προστεθεί και αρκετά έκτακτα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο οποίος τόνισε ότι είναι περισσότερα από δέκα τα έκτακτα δρομολόγια που προστίθενται από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω των εορτών. Ο ίδιος σημειώνει, επίσης, ότι υπάρχει πληρότητα και στα υπόλοιπα δρομολόγια, διότι πολύς κόσμος κινείται από και προς τη Μαγνησία το συγκεκριμένο διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου