ΤΟΠΙΚΑ

Ειδυλλιακά Χριστούγεννα στο Πήλιο

ειδυλλιακά-χριστούγεννα-στο-πήλιο-185813

Χριστούγεννα σε ειδυλλιακό σκηνικό… υπόσχεται στους επισκέπτες του το Πήλιο. Το χιονισμένο τοπίο, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης, ο γιορτινός διάκοσμος στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τα στολισμένα μαγαζιά και ξενοδοχειακά καταλύματα, δημιουργούν ένα ξεχωριστό εορταστικό σκηνικό, βγαλμένο σαν από παραμύθι.

Η άφιξη των εκατοντάδων εκδρομέων των Χριστουγέννων που θα καταλύσουν σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ζαγορά, η Τσαγκαράδα και το Μούρεσι, ξεκίνησε ήδη από χθες και κορυφώνεται σήμερα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάση Μπαρούτα, οι πληρότητες είναι ιδιαίτερα υψηλές και αγγίζουν ακόμη και το 90%, τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την επόμενη περίοδο της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Το χαρακτηριστικό της φετινής εορταστικής περιόδου είναι, όπως τόνισε ο ίδιος, ότι δεν υπάρχουν κενά μεσοδιαστήματα στις γιορτές. Τις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Φώτων, καταγράφονται επίσης υψηλές πληρότητες, κάτι που ο κ. Μπαρούτας απέδωσε στη συστηματική προβολή της περιοχής τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από τους ίδιους τους επαγγελματίες σε εθνικά μέσα.

Ακόμη και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων είναι αυξημένος, καθώς φέτος τόσο τα Χριστούγεννα όσο και η Πρωτοχρονιά, «πέφτουν» Δευτέρα και αρκετοί συνδυάζουν και το Σαββατοκύριακο για ένα τριήμερο χαλάρωσης μέσα στις γιορτές.

Οι εκδρομείς της γιορτινής περιόδου είναι Ελληνες, με τον κύριο τροφοδότη του Πηλίου, να αποτελούν κυρίως Θεσσαλονικείς και Αθηναίοι.

Οι επαγγελματίες είναι πλήρως προετοιμασμένοι για να γιορτάσουν μαζί με τους επισκέπτες της περιοχής τα Χριστούγεννα. Τα ξενοδοχειακά καταλύματα έχουν στολιστεί και η υποδοχή γίνεται με γλυκά παραδοσιακά κεράσματα, ενώ τα καταστήματα εστίασης, προετοιμάζουν ρεβεγιόν Χριστουγέννων με παραδοσιακά φαγητά και σπεσιαλιτέ του Πηλίου και ποτά.

«Πιστεύουμε ότι όλο το σκηνικό στην περιοχή που είναι γιορτινό, θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες μας», σημείωσε ο κ. Μπαρούτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου