ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινό τραπέζι για όλους σήμερα στον Αγιο Νικόλαο

γιορτινό-τραπέζι-για-όλους-σήμερα-στο-186207

Ανοιχτή πρόσκληση σε γιορτινό… δείπνο απευθύνει για σήμερα, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου ο Δήμος Βόλου στους δημότες και επισκέπτες της πόλης. Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, το χριστουγεννιάτικο… τραπέζι 3.500 θέσεων, θα στρωθεί μπροστά από το προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγίου Νικολάου, και σε αυτό είναι προσκεκλημένοι όλοι οι δημότες.

Παραδοσιακά τα τρία τελευταία χρόνια, ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης, στρώνει… το γιορτινό τραπέζι στους δημότες, προ-παραμονή των Χριστουγέννων, προκειμένου όλοι μαζί να φάνε, να πιουν, να γλεντήσουν και να ανταλλάξουν ευχές για τις άγιες ημέρες των γιορτών.

Και φέτος οι ίδιοι οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι θα φορέσουν ποδιές και θα σερβίρουν τους δημότες. Πρόκειται για μία κίνηση με έντονο συμβολισμό, που θέλει να καταδείξει ότι οι αιρετοί είναι στην υπηρεσία των δημοτών.

Το γιορτινό τραπέζι, θα έχει τη μορφή μπουφέ. Και όπως και τα προηγούμενα τρία χρόνια έτσι και σήμερα, το μενού θα είναι πλήρες και πλούσιο. Θα περιλαμβάνει σαλάτες, πίτσες, κρέπες, σουβλάκια, μπιφτέκια, πανσέτες, λουκάνικα και συνοδευτικά όπως ρύζι και πατάτες, αλλά και γλυκά, άφθονο κρασί και τσίπουρο. Μαζί με τον Δήμο Βόλου, «συμπράττουν» για το στρώσιμο του τραπεζιού, 50 επιχειρήσεις της πόλης. Το… σερβίρισμα θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Συνολικά έχουν εξασφαλιστεί περί τις 3.500 μερίδες που θα σερβιριστούν στους δημότες.

Και όπως κάθε γιορτινό τραπέζι, έτσι και σε αυτό, θα υπάρχει και μουσική και χορός.

Στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και στη σκηνή που έχει στηθεί, τον… «λόγο» θα έχει το μουσικό συγκρότημα «Διπλοπενιές», που θα παίζει λαϊκά τραγούδια, ενώ θα υπάρχουν και χορευτικά για τη διασκέδαση των δημοτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου