ΤΟΠΙΚΑ

Βοήθεια σε 628 άτομα από τον «Εσταυρωμένο»

βοήθεια-σε-628-άτομα-από-τον-εσταυρωμέν-186928

Ανοδική τάση σημειώνεται στα βοηθήματα του «Εσταυρωμένου» σε ποσοστό 17,5%, με τον Σύλλογο Συμπαράστασης Κρατουμένων Βόλου να προσφέρει 1.400 μέρες φιλοξενίας στους τέσσερις ξενώνες που λειτουργεί, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό δράσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, π. Θεόδωρος Μπατάκας, σκιαγράφησε το πολύπλευρο έργο του συλλόγου που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, με αφορμή την προχθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, υπογραμμίζοντας ότι αυξήθηκαν οι επισκέψεις των απόρων κατά 32,5%. Παράλληλα αναφέρθηκε στις δομές που λειτουργούν, στο Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων, στον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «Διακονία», στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και στους τέσσερις Ξενώνες του Συλλόγου.

Στο κέντρο υποδοχής, ειδικότερα, προσφέρθηκαν 628 οικονομικά βοηθήματα, 14 μηνιαίες υποτροφίες σε άπορους μαθητές, ενώ βοηθήθηκαν 120 οικογένειες.

Στη «Διακονία» καταγράφτηκαν 760 επισκέψεις απόρων και στηρίχθηκαν ισάριθμες οικογένειες, ενώ πραγματοποιήθηκαν 43 ανθρωπιστικές αποστολές σε ετήσια βάση, εντός και εκτός των τειχών και προσφέρθηκαν 1.400 περίπου ημέρες φιλοξενίας στους ξενώνες του συλλόγου.

Ο π. Θεόδωρος υπογράμμισε τη θερμή στήριξη του κόσμου και των εθελοντών του συλλόγου, 67 τακτικών και 83 εκτάκτων, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στο έμψυχο δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Βόλου, για την ένθερμη συμμετοχή του στη φετινή εκδήλωση.

Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην Ημέρα του φυλακισμένου, πραγματοποιήθηκε με την καθοριστική σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, Αρετή Τζανετοπούλου, επεσήμανε ότι «δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος για το σχολείο μας να εισέλθουμε στην πνευματικότητα των Χριστουγέννων, παρά συμμετέχοντας στην εκδήλωση, την οποία όλο το σχολείο στήριξε με πολλή χαρά». Εξήρε δε το πρόσωπο του π. Θεοδώρου και το έργο που επιτελεί ο «Εσταυρωμένος», το οποίο χαρακτήρισε «παράδειγμα για όλους».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης κι ευχήθηκε στα παιδιά την ευλογία του Αγίου Λουκά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου