ΤΟΠΙΚΑ

Κανένας δημότης χωρίς τρόφιμα

κανένας-δημότης-χωρίς-τρόφιμα-186951

Φέτος τα Χριστούγεννα κανένας δημότης στον Βόλο δεν θα μείνει χωρίς βασικά τρόφιμα για να στρώσει το γιορτινό του τραπέζι… Χθες, στο Δημαρχείο Βόλου, 106 άποροι από τις καταστάσεις της Πρόνοιας, που δεν λαμβάνουν άλλα επιδόματα, παρέλαβαν διατακτικές των 50 ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν για τις γιορτές τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Είναι λυπηρό που αναγκαζόμαστε να μοιράζουμε διατακτικές για να μπορέσουν κάποιοι συμπολίτες μας, αυτές τις Αγιες ημέρες, να αντιμετωπίσουν άμεσες ανάγκες τους. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό των πολιτών», ανέφερε ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Τις επιταγές που παρέλαβαν οι δικαιούχοι της Πρόνοιας, θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν για αγορές σε σούπερ μάρκετ.

«Αυτά τα Χριστούγεννα κανένας δημότης δεν θα μείνει χωρίς βασικά τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδιά του», διεμήνυσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νατάσσα Μορφογιάννη, αναφερόμενη στο σύνολο των δράσεων στήριξης των ευπαθών δημοτών.

Όπως ανέφερε, ήδη έγινε η διανομή στους δικαιούχους των τροφίμων μέσω του επισιτιστικού προγράμματος, αυξήθηκαν οι παροχές σε είδη και ο αριθμός των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου, δόθηκαν οι δωροεπιταγές, προσφορά των εταιρειών ΕΒΟΛ και του προέδρου της, Νικήτα Πρίντζου, My Market και Σκλαβενίτης.

Παράλληλα, θα διανεμηθούν σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, 130 μερίδες φαγητού σε ανήμπορους πολίτες που εξυπηρετούνται μέσω της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ για την Κυριακή και τη Δευτέρα -ανήμερα των Χριστουγέννων- θα τους δοθούν νωπά κρεατικά για να τα μαγειρέψουν οι ίδιοι όπως επιθυμούν.

Πάρτι με δώρα για παιδιά

Χθες το απόγευμα δόθηκαν σε 482 παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ηλικίας από μερικών μηνών έως 18 ετών, ανά κατηγορία, καινούρια παιχνίδια, προσφορά 16 επιχειρήσεων της περιοχής.

Σημειώνεται ότι αφορμή για το πάρτι που έγινε στο «Ενυδρείο», αποτέλεσε το παράπονο ενός τρίχρονου κοριτσιού, όταν προσήλθε μαζί με τη μητέρα του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να παραλάβουν τα τρόφιμα που δικαιούνταν. Η μικρούλα είχε γενέθλια, αλλά δεν είχε λάβει δώρο για τη σημαντική αυτή στιγμή της ζωής της. Το παράπονό της συγκίνησε την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία πέρα από τα παιχνίδια που της δώρισε, ανέλαβε να βρει χορηγούς ώστε όλα τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου να πάρουν ένα καινούριο παιχνίδι για τις γιορτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου