ΤΟΠΙΚΑ

Κινδύνεψε ζωή από …μαγκάλι στο κέντρο του Βόλου

κινδύνεψε-ζωή-από-μαγκάλι-στο-κέντρο-187037

Αναψε μαγκάλι για να ζεσταθεί και κόντεψε να πάρει φωτιά ολόκληρος. Συναγερμός χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Ένοικοι πολυκατοικίας στην Κωνσταντά με Γκλαβάνη καλούσαν σε βοήθεια, καθώς καπνοί έπνιγαν τα διαμερίσματα. Η φωτιά προερχόταν τελικά από μία ημιυπόγεια γκαρσονιέρα. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον 57χρονο ενοικιαστή της, που ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τις εισπνοές μονοξειδίου του άνθρακα.

Συγκεκριμένα το περιστατικό συνέβη χθες γύρω στις 5.55 το απόγευμα. Στον τόπο έσπευσε άμεσα ένα πυροσβεστικό όχημα και τρεις πυροσβέστες. Η πόρτα της ημιυπόγειας γκαρσονιέρας απ’ όπου έβγαιναν οι καπνοί ήταν κλειστή, όμως ο ενοικιαστής της βρισκόταν μέσα. Αμεσα ειδοποιήθηκε για βοήθεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι πυροσβέστες άρχισαν να σπρώχνουν την πόρτα, η οποία ευτυχώς υποχώρησε εύκολα και άνοιξε. Ανέσυραν τον 57χρονο από τον κρεβάτι του και τον παρέδωσαν στον πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Ο άνθρωπος είχε ζαλιστεί από τις εισπνοές του μονοξειδίου του άνθρακα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Την επιχείρηση απεγκλωβισμού και παραλαβής του 57χρονου από το ΕΚΑΒ παρακολούθησαν έντρομοι ένοικοι της πολυκατοικίας. Ο άνθρωπος, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ήταν θαύμα που σώθηκε.

Χωρίς χάσιμο χρόνου οι πυροσβέστες άρχισαν στη συνέχεια να σβήνουν τη φωτιά, η οποία ευτυχώς δεν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και γι’ αυτό σβήστηκε γρήγορα. Η φωτιά είχε κάψει ρούχα αλλά και το μαξιλάρι του 57χρονου.

Το Ανακριτικό συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο 57χρονος είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί. Σε μεταλλικό σκεύος είχε τοποθετήσει εύφλεκτα αντικείμενα και στη συνέχεια τα έβαλε φωτιά ώστε να θερμανθεί.

Η φωτιά όμως φαίνεται ότι του ξέφυγε και το κακό δεν άργησε να συμβεί. Καπνοί έπνιξαν την γκαρσονιέρα και ο 57χρονος έχασε τις αισθήσεις του από την εισπνοή του μονοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες τον βρήκαν στο κρεβάτι του ενώ το μαξιλάρι του κάπνιζε. Ο ένοικος της γκαρσονιέρας φαίνεται ότι προσπάθησε να σβήσει τις φλόγες, και στην προσπάθειά του αυτή άρπαξε φωτιά το μαξιλάρι του. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Πυρκαγιά σε τζάκι

Συναγερμός σήμανε χθες στις 6.20 το απόγευμα και για πυρκαγιά σε τζάκι σε διαμέρισμα β’ ορόφου πολυκατοικίας στη Ρήγα Φεραίου. Άμεσα στον τόπο έσπευσε ένα πυροσβεστικό αυτοκίνητο και τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι προχώρησαν γρήγορα στην κατάσβεση πριν υπάρξουν μεγάλες ζημιές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου