ΤΟΠΙΚΑ

Μέσα στον Ιανουάριο οριστικοποιούνται οι αλλαγές στη δομή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

μέσα-στον-ιανουάριο-οριστικοποιούντ-187107

Μέσα στον Ιανουάριο θα οριστικοποιηθούν από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων τα σχέδια για την αναδιάταξη της στρατιωτικής δομής, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την πρόταση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τη μετακίνηση-μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα, όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Χθες η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ -και ειδικότερα οι κ.κ. Πάνος Καμμένος και Δημ. Βίτσας- είχαν μαραθώνια συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ.Ε. Αποστολάκη και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείο Στρατού Αλκ. Στεφανή, στην οποία ενημερώθηκαν συνολικά για τον σχεδιασμό των αλλαγών που προτείνονται στη στρατιωτική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ζητήθηκαν οι αναλογιστικές μελέτες κόστους και όλα τα εναλλακτικά σενάρια που αφορούν στις αλλαγές που θα γίνουν, και ζήτησαν από τη στρατιωτική ηγεσία να ληφθούν όλα υπόψη πριν οριστικοποιηθεί το σχέδιο.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, έχοντας υπόψη του όλες τις παραμέτρους και τον σχεδιασμό που αλλάζει άρδην τα σημερινά δεδομένα, θα συνεδριάσει μέσα στον Ιανουάριο για να οριστικοποιήσει τη νέα δομή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο των επαφών που είναι σε εξέλιξη για τις αλλαγές που επίκεινται, ζητήθηκε χθες από στρατιωτικά στελέχη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών να μεταβούν στον Αυλώνα, για να επιθεωρήσουν διάφορα ζητήματα που άπτονται του κόστους, κυρίως, για τη μετεγκατάσταση των Πεζοναυτών από τη Νέα Ιωνία στον Αυλώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου