ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γιορτινός μποναμάς για εκπαιδευτικούς

γιορτινός-μποναμάς-για-εκπαιδευτικο-189752

Γιορτινός μποναμάς για περίπου 100 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν είτε στα νησιά των Βορείων Σποράδων, είτε στη χερσαία Μαγνησία, αλλά έλκουν την καταγωγή τους από τη νησιωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας τούς παρέχεται επιπλέον διευκολυντική άδεια δύο ημερών, προκειμένου να ταξιδέψουν από τα νησιά προς τον τόπο κατοικίας τους ή από τη χερσαία Μαγνησία προς τα νησιά αν εκεί είναι το σπιτικό τους, και ταυτόχρονα επιτεύχθηκε συμφωνία έκπτωσης 50% στα εισιτήριά τους με ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ηδη από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παραλήφθηκε η εγκύκλιος για την επιπλέον διευκολυντική άδεια των καθηγητών.

Στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, υπηρετούν συνολικά 35 αναπληρωτές καθηγητές που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν προς την ηπειρωτική Ελλάδα στα σπίτια τους. Υπάρχουν όμως και καθηγητές που από τη χερσαία Μαγνησία θα πρέπει να ταξιδέψουν σε νησιά στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου είναι ο τόπος κατοικίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση δύο επιπλέον ημερών αδείας: αντί να βγουν σε διακοπές στις 22 Δεκεμβρίου, να φύγουν στις 21 Δεκεμβρίου και αντί να επιστρέψουν 8 Ιανουαρίου, να επιστρέψουν στις 9 του μήνα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, πέτυχε συμφωνία έκπτωσης 50% στα εισιτήρια δασκάλων και καθηγητών που πρόκειται να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους για να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η περίοδος εφαρμογής της δράσης αφορά το διάστημα 20 Δεκεμβρίου 2017 έως και 8 Ιανουαρίου 2018. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτεται τόσο η αναχώρηση όσο και η επιστροφή τους στο νησί που υπηρετούν.

Για να λάβουν την έκπτωση οι αναπληρωτές, οφείλουν να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου είναι διορισμένοι, στην οποία θα βεβαιώνεται το σχολείο που υπηρετούν, το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθώς και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.

Σημειώνεται ότι η έκπτωση αφορά και στα οχήματα (ΙΧ και δίκυκλα) των μετακινούμενων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου