ΤΟΠΙΚΑ

1,5 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η παρέμβαση στη Ζάχου -Καραμπατζάκη

15-εκατ-ευρώ-θα-κοστίσει-η-παρέμβαση-στη-189911

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, έχει ήδη ξεκινήσει την εκπόνηση τεχνικής μελέτης για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη σε ζεύγος μονόδρομων ήπιας κυκλοφορίας, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Για το παραπάνω ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, με αφορμή ενημέρωση του σώματος από τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου Θάνο Θεοδώρου, που έθιξε το θέμα.

«Το έργο θα γίνει γιατί το θέλει η πλειοψηφία των πολιτών και είναι για το καλό της πόλης», διεμήνυσε ο κ. Θεοδώρου, ο οποίος νωρίτερα προκάλεσε τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντά να απαντήσει, γιατί ενώ αρχικά είχε εγκρίνει την παρέμβαση, βρέθηκε ξαφνικά στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων.

Μάλιστα ο κ. Θεοδώρου επιτέθηκε στους ανεξάρτητους Φωτεινή Κοκκινάκη και Κ. Γαργάλα, τους οποίους κατηγόρησε ότι υποκινούν τις διαμαρτυρίες, και τους κατέστησε υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στο μέλλον.

Εντονα αντέδρασε ο κ. Γαργάλας, ο οποίος προειδοποίησε με μηνύσεις και υποστήριξε ότι υπερασπίζεται τις θέσεις του.

Αναφερόμενος στην αλλαγή στάσης του ο κ. Πατσιαντάς υποστήριξε ότι στην πορεία αποδείχθηκε ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να κάνει απλώς τη διάνοιξη και να διαμορφωθεί αρτηρία οδική χωρίς τις προϋποθέσεις που είχε θέσει.

Για «κωλοτούμπα» κατήγγειλε τον κ. Πατσιαντά ο κ. Σταυρίδης, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι όροι που είχε θέσει ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας συμπεριλαμβάνονται στις αποφάσεις του δήμου.

Σημειώνεται ότι τα έργα θα ξεκινήσουν -σύμφωνα με πληροφορίες- αμέσως μετά τις γιορτές.

Το χωριό του Αϊ Βασίλη

Ο κ. Θεοδώρου έθεσε ζήτημα και για το Χωριό του Αϊ Βασίλη, για το οποίο η δημοτική αρχή «εγκαλείται» επειδή δεν κάνει διαγωνισμό, αλλά προχωρά σε απευθείας ανάθεση. Κάλεσε την επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης να απαντήσει γιατί κατηγορεί τη δημοτική αρχή για την απευθείας ανάθεση του έργου, όταν και η ίδια ως μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής το 2012 είχε προχωρήσει επίσης σε απευθείας ανάθεση μέρους της πλατείας Πανεπιστημίου για τη φιλοξενία χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά της πρώην δημοτικής αρχής, ότι η απευθείας ανάθεση έγινε για τρεις μήνες έναντι 9.000 ευρώ, όταν ο Δήμος Βόλου για 40 ημέρες θα εισπράξει 20.000 ευρώ.

«Ούτε ο χώρος ούτε το μέγεθος της εγκατάστασης ήταν το ίδιο. Στη δική μας περίπτωση δεν υπήρχε καμία παραγωγική δραστηριότητα. Μην προσπαθείτε να παραπλανήσετε το σώμα», απάντησε η κ. Οικονόμου.

Η ίδια αναφερόμενη στο θέμα της Καραμπατζάκη υποστήριξε ότι το έργο ξεκίνησε χωρίς μελέτες, χρήματα και ότι «επιχειρείτε πονηρά, σιγά- σιγά να κάνετε έναν μίνι περιφερειακό με χρήματα από τα κονδύλια των συντηρήσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου