ΤΟΠΙΚΑ

Από τα ξημερώματα… στον ΟΑΕΔ για το εφάπαξ επίδομα σε ανέργους

από-τα-ξημερώματα-στον-οαεδ-για-το-εφά-191275

Στο Κέντρο Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στο Πεδίον του Άρεως στον Βόλο «ξημέρωσαν» χθες δεκάδες νέοι άνεργοι, προκειμένου να ενημερωθούν για το εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ, που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δοθεί τις επόμενες μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό, πως οι υπάλληλοι που έφτασαν πρώτοι στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην οδό Ύδρας, βρήκαν ανθρώπους να περιμένουν πρωί-πρωί έξω από το κτίριο για να πιάσουν σειρά. Η ανακοίνωση της παροχής έγινε την Παρασκευή το απόγευμα, και όπως ήταν φυσικό χθες, πρώτη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας, όλοι έσπευσαν να ενημερωθούν, ώστε εγκαίρως να υποβάλουν αίτηση, αφού τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά καθώς η προθεσμία λήγει αύριο Τετάρτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί, μην έχοντας έγκαιρη ενημέρωση, προσήλθαν χθες στις υπηρεσίες του Οργανισμού για να θεωρήσουν ακόμη και κάρτες εγγεγραμμένης ανεργίας που είχαν λήξει πριν από 1 και 2 μήνες, κάτι που ωστόσο δεν επιτρέπεται, αφού όλα πλέον καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα.

Η απόφαση του Υπ. Εργασίας άλλωστε είναι σαφής, καθώς αναφέρει, πως δικαιούχοι είναι όσοι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Οκτώβριο, είναι μεταξύ 18-24 χρόνων, παραμένουν άνεργοι, δεν είναι επιδοτούμενοι.

Το επίδομα είναι εφάπαξ, στο ποσό των 400 ευρώ, και αφορά σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), εδώ: (https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=1001:1:3395946276447:::::), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.

Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως άυριο Τετάρτη μέχρι τις 23.59 το βράδυ, ενώ το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του επιδόματος νεανικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα, και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Να σημειωθεί, τέλος, πως ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι για την καταβολή του Έκτακτου Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης, σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν βλέπουν στην καρτέλα τους στο σύστημα την επιλογή «Επικαιροποίηση Στοιχείων» ενώ έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ της περιοχής τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου