ΤΟΠΙΚΑ

Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Καθηγητής του Π.Θ.

μέλος-της-διεθνούς-εταιρείας-φίλων-νί-194711

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νικόλαος Σκεντέρης, εκλέχθηκε μέλος της νέας Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, που εδρεύει στη Γενεύη, ανάμεσα σε 61 μέλη που διαμένουν στις πέντε ηπείρους.

Η εκλογή έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 2 Δεκεμβρίου.

Στη διάρκεια των εργασιών της διαπιστώθηκε ο αυξανόμενος αριθμός των μελών της, από 5.785 μέλη της το 2013 που διέμεναν σε 119 χώρες, αριθμεί σήμερα 8.631 μέλη που διαμένουν σε 129 χώρες. Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι η ΔΕΦΝΚ είναι ο μοναδικός καζαντζακικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δρα παγκοσμίως. Η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση εξέφρασε την ευχαρίστησή της για τις δύο δημοσιεύσεις: Le Regard crétois / Η Κρητική ματιά, μια πολύγλωσση επιθεώρηση που περιέχει κάθε φορά, εκτός από άγνωστα ή ελάχιστα γνωστά κείμενα του Καζαντζάκη, πρωτότυπες μελέτες για το έργο και τη σκέψη του, και Synthesis, ένα ενημερωτικό δελτίο για τη δράση της Εταιρείας και την παρουσία και παρουσίαση του έργου του Καζαντζάκη σε διάφορες χώρες.

Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού που δέχτηκε την πρόταση της ΔΕΦΝΚ να ανακηρύξει το έτος Καζαντζάκη. Οι δραστηριότητές της ήταν και είναι δεκάδες, έλαβαν διάφορες μορφές και σε συνεργασία με πολλούς φορείς.

Για το 2018 η εταιρεία αποφάσισε να διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων και συνεδρίων, αλλά και την ίδρυση δικτύου τόπων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου