ΤΟΠΙΚΑ

Εξώδικο από τους συνταξιούχους εμπόρους ΟΑΕΕ –ΤΑΕ κατά του ΕΦΚΑ

εξώδικο-από-τους-συνταξιούχους-εμπόρ-194781

Eξώδικο κατά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για 102 ασφαλισμένους, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από πρώην υπάλληλο του ΟΑΕΕ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 αρχές του 2000, που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με το πρώην Ταμείο Εμπόρων, με αποτέλεσμα σήμερα ο ΕΦΚΑ να τους ζητά πρόσθετες εισφορές και τέλη που είχαν εξοφλήσει στο παρελθόν.

Όπως είναι γνωστό, την περίοδο 1995-2005 υπάλληλος του τότε ΟΑΕΕ, υπεξαίρεσε -όπως τονίζουν και σε σχετική ανακοίνωσε οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ- κακουργηματικά χρήματα των ασφαλισμένων, με αποκόλληση της ουράς των ενσήμων από τα βιβλιάριά τους, τα μεταπωλούσε ή άλλες φορές δεν τα κολλούσε, αν και εισέπραττε χρήματα. Ο υπάλληλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Οι 102 ασφαλισμένοι, όπως αναφέρεται στο εξώδικο, κατέβαλαν νόμιμα και εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, λάμβαναν βεβαιώσεις πληρωμής και τους δινόταν ασφαλιστική ενημερότητα. Ο ΟΑΕΕ Μαγνησίας είχε αποφασίσει τη νομιμοποίηση των καταβολών των 102 ασφαλισμένων, αλλά παρόλα αυτά ο ΕΦΚΑ προχώρησε στον καταλογισμό των ποσών αυτών παράνομα και καταχρηστικά.

Οι συνταξιούχοι κατηγορούν τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι αρνείται να προβεί στην αποκατάσταση της νομιμότητας και έχει δημιουργήσει σημαντικότατο πρόβλημα επιβίωσης στους 102 ασφαλισμένους, και αρνείται σε πολλούς απ’ αυτούς τη σύνταξη λόγω των δήθεν οφειλών.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ζητά τη νόμιμη αποκατάσταση και την ακύρωση των πράξεων καταλογισμού, και δηλώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του, με αγωγές αποζημίωσης για οικονομική, ηθική και ψυχολογική βλάβη, αλλά και ανήκεστου υγείας, που έχουν υποστεί οι ίδιοι και το οικογενειακό τους περιβάλλον από τη συμπεριφορά του ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται πως όποιος συνταξιούχος δεν έχει ενημερωθεί για το εξώδικο και ενδιαφέρεται να συμμετέχει στη διαδικασία, μπορεί να επικοινωνεί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θαν. Κοντονίνα, στο τηλέφωνο 2421038663.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου