ΤΟΠΙΚΑ

Ξυλοφόρτωσαν σερβιτόρο, γιατί τους φάνηκε μεγάλος ο λογαριασμός

ξυλοφόρτωσαν-σερβιτόρο-γιατί-τους-φά-195210

Θεώρησαν «φουσκωμένο» τον λογαριασμό για τα ποτά τους και έδειραν τον σερβιτόρο. Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2014 σε νυχτερινό κέντρο στον Βόλο, και χθες οι δράστες, που ήταν συνολικά έξι Ρομά, όλοι νεαρής ηλικίας, 20-30 ετών περίπου, δικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο σερβιτόρος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Ένας εκ των κατηγορουμένων τον τραυμάτισε με γυάλινο μπουκάλι στο πρόσωπο, ενώ από τη συμπλοκή υπέστη κάταγμα στο χέρι. Όλο το μπαρ είχε γίνει άνω κάτω. Καρέκλες εκσφενδονίζονταν, ποτήρια θρυμματίζονταν στο πάτωμα.

Ο δράστης που τον τραυμάτισε, ένας 30χρονος Ρομά, κρίθηκε από το Δικαστήριο ένοχος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαέξι μηνών με τριετή αναστολή.

Οι άλλοι τρεις από τους υπόλοιπους πέντε κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνέργεια στην πρόκληση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, και καταδικάστηκαν σε εννέα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ οι άλλοι δύο κρίθηκαν αθώοι.

Ο παθών, μιλώντας στο δικαστήριο είπε ότι σε εκείνο το επεισόδιο θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί θανάσιμα. «Άκουσα φωνές και έτρεξα να δω τι συμβαίνει» είπε ο σερβιτόρος ο οποίος έτρεξε να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη του μπαρ, καθώς οι κατηγορούμενοι τον είχαν στριμώξει.

Στη συμπλοκή που ακολούθησε, ένας εκ των κατηγορουμένων τον τραυμάτισε με σπασμένο γυάλινο μπουκάλι. «Θα μπορούσα να είχα τραυματιστεί θανάσιμα» είπε ο παθών, ο οποίος είχε χάσει μετά τον τραυματισμό του τις αισθήσεις του.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε ότι το περιστατικό ξεκίνησε με τους κατηγορουμένους που τους ζητούσαν εξηγήσεις για το ύψος του λογαριασμού. «Θα μπορούσαν και να πουλάνε προστασία σε καταστήματα», είπε ερωτηθείς από το δικαστήριο για ποιο λόγο πιστεύει ότι οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν το περιστατικό.

Οι δύο πάντως από τους κατηγορουμένους υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμιά συμμετοχή στη συμπλοκή, κάτι που προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, και γι’ αυτό κρίθηκαν αθώοι.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους. Προσπαθώντας να δικαιολογηθούν για τις πράξεις τους, είπαν ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πέταξε τα χρήματα που του έδωσαν όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τον λογαριασμό, και ύστερα άρχισε να τους φωνάζει και να τους εξυβρίζει, ζητώντας τους να αποχωρίσουν από το μαγαζί και να μη γυρίσουν ποτέ ξανά πίσω.

Να επισημανθεί ότι το δικαστήριο έπαυσε τη δίωξη κατά των κατηγορουμένων που αφορούσε στα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της φθοράς σε εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Μετά τη δίκη, οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου