ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για εξαγορά «κόκκινων δανείων» από τον Δήμο Βόλου

πρόταση-για-εξαγορά-κόκκινων-δανείω-196300

Την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή του Βόλου προτείνοντας την εξαγορά «κόκκινων δανείων» από τον Δήμο ώστε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία πολιτών του Βόλου, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπέος, “θέλω να πιστεύω ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει ομόφωνη απόφαση”.

Αναφερόμενος αναλυτικότερα στην πρόταση της δημοτικής αρχής τόνισε μεταξύ άλλων πως “η περιουσία των πολιτών του Βόλου και συγκεκριμένα την πρώτη κατοικία, είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας. Είναι ένα θέμα που είχαμε επεξεργαστεί με τον κ. Χρονόπουλο, το Δήμαρχο Ζαχάρως και ευελπιστώ ότι θα είναι ομόφωνη η απόφαση για να δώσουμε τη δυνατότητα πιο εύκολα στην Κυβέρνηση να νομοθετήσει για τη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικούς σκοπού που θα δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ που έχουν την οικονομική ευχέρεια να γλιτώνουμε στην κυριολεξία την περιουσία των αδύναμων οικογενειών και να την παίρνουν από τα χέρια των τοκογλύφων, των αρπακτικών”.

Οπως είπε ο κ. Μπέος, ο Δήμος Βόλου έχει την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσει “κόκκινα δάνεια” πολιτών που έχουν χάσει ρυθμίσεις δανείων και δόσεις και απειλούνται με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.

“Ο δήμος Βόλου θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία κι αντί το δάνειο να το παίρνει ένας ξένος χρηματοοικονομικός οργανισμός με 7-8-10%, να το παίρνει ο Δήμος και να εξυπηρετεί συνανθρώπους μας. Όχι όμως για απατεώνες. Για πραγματικές περιπτώσεις, για ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους. Ηδη στείλαμε προτάσεις μας σε ΚΕΔΕ και περιμένουμε απάντηση”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οπως είπε ο κ. Μπέος, “η δημοτική αρχή με την πρωτοβουλία της αυτή δείχνει ότι πραγματικά είναι δίπλα στους πολίτες, αφουγκράζεται τα προβλήματά τους και σε μια δύσκολη συγκυρία είναι στο πλευρό τους”.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Οι πολίτες θα πληρώνουν το ποσό που θα αγοράζει ο Δήμος για τα δάνεια και σε χρονικό διάστημα που μπορούν, σε βάρος δεκαετίας. Αυτή είναι η σημερινή αρχή. Δεν έχει παρά να νομοθετήσει η Κυβέρνηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο Δήμο Βόλου να δημιουργήσει αυτή την εταιρεία υπέρ των πολιτών. Κάνουμε πάσα στην Κυβέρνηση να την βγάλουμε από μια δύσκολη θέση. Δεν το κάνουμε για την κυβέρνηση αλλά για τους πολίτες τους συνανθρώπους μας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου