ΤΟΠΙΚΑ

Θα έβγαζαν στο σφυρί πρώτη κατοικία

θα-έβγαζαν-στο-σφυρί-πρώτη-κατοικία-196457

Ανυπεράσπιστη είναι τελικά η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Προχθες στο Ειρηνοδικείο Βόλου θα έβγαινε στο σφυρί το σπίτι μίας τετραμελούς οικογένειας υπηκόων Αλβανίας, εάν το Κίνημα Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών δεν διαμαρτυρόταν και δεν ακύρωνε όλες τις προγραμματισμένες διαδικασίες.

Οι συμβολαιογράφοι «φωνάζουν» εδώ και καιρό ότι απαιτούνται μέτρα για την κατοικία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αντίθετα, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει με κάθε τρόπο ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Όμως, τώρα πώς να εξηγηθεί ο εφιάλτης που βιώνει η οικογένεια του κ. Ανδρέα;

Ο κ. Ανδρέας και η σύζυγός του μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον απερίγραπτο φόβο που βιώνουν. Η Τράπεζα, όπως είπαν, βγάζει στο σφυρί το ένα και μοναδικό ακίνητο που έχουν για να καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στο Βόλο, με εμβαδόν 75 τετραγωνικά μέτρα.

Η οικογένεια ενημερώθηκε για τον πλειστηριασμό πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Απουσίαζε στην πατρίδα της τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μία προσπάθεια που έκανε να ξαναγυρίσει εκεί, καθώς ο άντρας απασχολείται στην οικοδομή και εν μέσω κρίσης δεν έχει εργασία.

Τα σχέδιά της οικογένειας για επαναπατρισμό δυστυχώς ναυάγησαν, και πριν από τρεις μήνες αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι της. Στη χώρα βρίσκεται από το ’95 και στον Βόλο έχει χτίσει μία ολόκληρη ζωή. Εδώ υποβάλλει και τις φορολογικές της δηλώσεις.

Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Αντρέας είπε ότι δεν γνώριζαν για τις επιστολές της Τράπεζας. Ήξεραν ότι έχουν οφειλές όμως δεν ενημερώθηκαν ότι απειλούνταν και με πλειστηριασμό, ενώ είχαν άγνοια για τον Νόμο Κατσέλη.

Η οικογένεια έμαθε τελικά για τον πλειστηριασμό με μία νέα ειδοποίηση της Τράπεζας. «Έχουμε δύο ανήλικα παιδιά. Πού θα πάμε να μείνουμε;» αναρωτήθηκε η σύζυγός του, η οποία αναζητεί συνεχώς εργασία για να αποκατασταθεί επαγγελματικά, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει.

Συγκεκριμένα η Τράπεζα έβγαζε προχθες στο σφυρί το διαμέρισμα για οφειλή ύψους 30.000 ευρώ, και με τιμή πρώτης προσφοράς περίπου 60.000 ευρώ.

Ο επίμαχος πλειστηριασμός τελικά ματαιώθηκε, καθώς τα μέλη της Κίνησης δεν επέτρεψαν στους συμβολαιογράφους την είσοδο στο Ειρηνοδικείο.

Μαζί ματαιώθηκαν άλλοι πέντε πλειστηριασμοί, ενώ σε μία περίπτωση έγινε γνωστό ότι τράπεζα και οφειλέτης τα βρήκαν. Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών παρέμειναν έως αργά το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο, όπου πραγματοποίησαν Συνέλευση και συντονίστηκαν για την περαιτέρω δράση τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου