ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική η συμμετοχή των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε στην 24ώρη απεργία

μαζική-η-συμμετοχή-των-δημοσιογράφων-196957

H Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 14–12–2017.

“Οι συνάδελφοι μας για μια ακόμη φορά, όπως έκαναν όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα στις διάφορες απεργιακές κινητοποιήσεις που προκηρύξαμε, συμμετείχαν στο σύνολο τους, αποδεικνύοντας ότι ο κλάδος είναι ενωμένος και αγωνίζεται για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Οι θλιβερές γνωστές εξαιρέσεις απεργοσπαστών, είναι ανάξιες λόγου. Έχουν άλλωστε παραδοθεί στη χλεύη των τοπικών κοινωνιών”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά από την Διοίκηση της Ενωσης Συντακτών.

Επιπλέον στην ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα: “Συγχρόνως θα θέλαμε να τονίσουμε και τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας Αντιδρούμε – Εναντιωνόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής σε μισθωτούς και συνταξιούχους, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Απαιτούμαι την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε, για:

– Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

– Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

– Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

– Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα την κρίση.

– Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας.

Ο αγώνας μας για την πραγμάτωση όλων των παραπάνω συνεχίζεται και για το λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Σημείωση: Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε κατόπιν σχετικού αιτήματος της Διεύθυνσης της εφημερίδας «Ελευθερία» αποφάσισε να δώσει άδεια για την έκδοση της εφημερίδας κατ’ εξαίρεση, διότι θεώρησε σοβαρό λόγο, ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά πριν αποφασιστεί η απεργία, είχαν προγραμματιστεί επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ημερομηνία της πρώτης έκδοσής της”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου