ΤΟΠΙΚΑ

Τριπλή διάκριση στη Μαγνησία

τριπλή-διάκριση-στη-μαγνησία-197033

Τριπλή διάκριση στη Μαγνησία έφερε η Βιομηχανία Αναψυκτικών και Χυμών ΕΨΑ και η τυροκομική εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε. Οι δύο τοπικές επιχειρήσεις απέσπασαν τιμητικές διακρίσεις στον διαγωνισμό «Made in Greece Awards 2017», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα.

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων, βραβεύθηκαν εταιρείες και οργανισμοί από όλο το φάσμα του παραγωγικού επιχειρείν, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης «Made in Greece Awards 2017».

Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ), διοργανώτρια των βραβείων, ανέδειξε και επιβράβευσε παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αριστείας και επιβράβευσης, ήταν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά brandnames. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν για πρώτη φορά βιοτεχνικές επιχειρήσεις, σε ξεχωριστή κατηγορία βραβείων «Βιοτεχνικής Αριστείας», ως επισφράγισμα της συνεργασίας της ΕΛΑΜ με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ απέσπασε διπλή τιμητική διάκριση: ως καινοτόμο προϊόν και ως επώνυμο ελληνικό προϊόν.

Τιμητική διάκριση απέσπασε και η τυροκομική εταιρεία Ρούσσας Α.Ε. στην κατηγορία «Εξαγωγικής Αριστείας – Καταναλωτικού Προϊόντος».

Σημειώνεται ότι η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση βραβείων «Made in Greece» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το αδιάβλητο της διαδικασίας προέκυψε από τη σύσταση επιτροπών, με την προεδρία μέλους της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και τη συμμετοχή εκπρόσωπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, των χορηγών, των επαγγελματικών φορέων και των χορηγών επικοινωνίας που υποστηρίζουν τον θεσμό.

Στον θεσμό αυτό έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια 100 κορυφαίες επιχειρήσεις -στην πλειονότητά τους ελληνικές-, για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των σημάτων τους (brands) πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.

Την τελετή απονομής βραβείων συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Ρένια Τσιτσιμπίκου και Δημήτρης Μαρκόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών, στελεχών και εκπροσώπων του Τύπου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Γεώργιος Αυλωνίτης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, αναφέρθηκε στους στόχους της ΕΛΑΜ, στις ιδέες που οδήγησαν στον θεσμό των βραβείων, καθώς και στην ανάγκη να στηριχθεί το εγχώριο επιχειρείν με κάθε τρόπο, στη χώρα «που οι επιχειρηματίες είναι ήρωες, καθώς λειτουργούν σε μία από τις χειρότερες οικονομίες στην ΕυρωπαϊκήΈνωση για την πραγματοποίηση επιχειρηματικής δραστηριότητας», σύμφωνα με το πρόσφατο Doing Business Report 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τον λόγο έλαβε ο Γεώργιος Μπάλτας, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία» και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στη μεγάλη γιορτή της παραγωγής, που τιμά εκείνους που κρατούν την Ελλάδα όρθια σε δύσκολους καιρούς, ενώ στη συνέχεια, ο Προκόπης Θεοδωρίδης, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και γενικός γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, αναφέρθηκε στο διαδικαστικό κομμάτι της εκδήλωσης με τη δημιουργία επιτροπών, που εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας, και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα παράγει και θα συνεχίσει να το κάνει σε πείσμα των καιρών».

Τέλος, στο πλαίσιο των χαιρετισμών, τον λόγο έλαβε ο Παύλος Ραβάνης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευτυχή συνεργασία του ΒΕΑ με την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, αλλά και στην προσπάθεια του ΒΕΑ για τη θέσπιση του λεγόμενου «Ελληνικού Σήματος», που θα συμβάλλει με τη σειρά του στην εξωστρέφεια του επιχειρείν.

Η βραδιά έκλεισε με επίσημο δείπνο και ανταλλαγή απόψεων, παρουσία όλων των βραβευθέντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου