ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

μαζική-η-συμμετοχή-στην-απεργιακή-συγ-197121

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου πραγματοποίησε χθες το ΠΑΜΕ Μαγνησίας με μεγάλη συμμετοχή.

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησαν ο Δημήτρης Μαριετάκης, Πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Κώστας Στεργίου, Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” και ακολούθησε η πορεία.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Κώστας Στεργίου και μεταξύ άλλων τόνισε “Απεργούμε σήμερα εδώ στο Βόλο αλλά και σε όλη την Ελλάδα, παρά την ανοιχτή τρομοκρατία της εργοδοσίας σε πολλούς χώρους δουλειάς, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα εφορίας με το παραμύθι της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης».

Αλλά, και την εξ’ αρχής υπονόμευση της απεργίας από τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που ελέγχουν την ΓΣΕΕ και πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέσα από νοθείες και βρωμιές, με την στήριξη εργοδοτών και κυβέρνησης.

Η σημερινή απεργία και συγκέντρωση μας, είναι η συνέχεια όλης της αγωνιστικής μας δράσης του προηγούμενου διαστήματος και δίνει ηχηρή απάντηση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην Ε.Ε και στην μεγαλοεργοδοσία, που συνεχίζουν την βάρβαρη επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, για να αυξηθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι η συνέχεια των μαχητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη Τρίτη 5 Δεκέμβρη απαντώντας στην άθλια τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ενάντια στην περιστολή του δικαιώματος μας στην απεργία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα καταγραφεί ως η κυβέρνηση η οποία ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας. Η πιο τρανταχτή απόδειξη γι αυτό είναι η κατάθεση της άθλιας τροπολογίας για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης που είναι το δικαίωμα στην απεργία και μάλιστα το κάνανε νύχτα σαν τους κλέφτες.

Το δικαίωμα μας στην απεργία που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να το αγγίξει θα μας βρει απέναντι του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου