ΤΟΠΙΚΑ

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

24ωρη-απεργία-των-δημοσιογράφων-197260

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε συντονισμό με όλες τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει ομόφωνα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συμμετέχοντας στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, των συνδικάτων και της ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί από την 06:00 ώρα της Πέμπτης, 14 -12 – 2017 μέχρι την 06:00 ώρα της Παρασκευής, 15 – 12 -2 017, και συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Τα αιτήματα της απεργίας είναι θεσμικά και οι δημοσιογράφοι, διεκδικούν:

· Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

· Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

· Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

· Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Οπως επισημαίνεται από την Διοίκηση της Ενωσης Συντακτών, “Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στη επίλυση των προβλημάτων που απασχολεί το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας.

Θεωρούμε δεδομένη τη μαζική και ενωτική συμμετοχή των συνάδελφων μελών και μη μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Κεντρική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεωνμπορεί να πραγματοποιηθεί από τους διαπιστευμένους συναδέλφους, ωστόσο δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ δημοσίευση κατά τις ώρες που έχει προκηρυχθεί η απεργία”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου