ΤΟΠΙΚΑ

«Πράσινο φως» για μαγνητικό τομογράφο στο Νοσοκομείο

πράσινο-φως-για-μαγνητικό-τομογράφ-197778

Το «πράσινο φως» δόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου για το Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς υπογράφηκε από τον Υπουργό κ. Πολάκη η απόφαση για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό περίπου 980 εκατ. ευρώ.

Ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Βόλου με μαγνητικό τομογράφο αποτελούσε πάγιο αίτημα των Διοικήσεων του Ιδρύματος και του ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού και η λειτουργία του θα καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπήρχε.

Οπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός, μετά την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου. Οι σχετικές διαδικασίες προβλέπεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2018 με αρχές του 2019.

Επιπλέον, ο κ. Δραμητινός επεσήμανε πως με την απόκτηση του μαγνητικού, παράλληλα με τα έργα που έγιναν και άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, η υγειονομική κάλυψη που θα μπορεί πλέον να παρέχει το Νοσοκομείο του Βόλου θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη.

Νέες δωρεές από τον “ανώνυμο δωρητή”

Ο Διοικητής του “Αχιλλοπούλειου” ανακοίνωσε ακόμη σήμερα πως ο ανώνυμος δωρητής που κατά καιρούς έχει κάνει σημαντικές δωρεές στο Νοσοκομείο, προχώρησε και σε άλλες δύο, ύψους 18.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο ανώνυμος δωρητής, ένας από τους μεγάλους ευεργέτες του Νοσοκομείου, δώρισε εξοπλισμό και υλικά για τα οποία υπήρχε ανάγκη, στην Οφθαλμολογική Κλινική και στο Τμήμα Βηματοδότη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου