ΤΟΠΙΚΑ

Η απήχηση των πολιτικών της Μαγνησίας

η-απήχηση-των-πολιτικών-της-μαγνησίας-197861

Τα «συν» και τα «πλην» των πολιτικών της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας συμπεριλαμβάνονται στα ευρήματα της μεγάλης πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία Κάπα Research και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2017, σε δείγμα 911 ατόμων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και μέθοδο συλλογής στοιχείων τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Μεταξύ των ερωτημάτων, στα οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν, ήταν η άποψή τους για πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, οι τέσσερις δήμαρχοι των θεσσαλικών πόλεων (στην περίπτωση του Βόλου τα αποτελέσματα καταγράφουν τη δημοτικότητα του Θ. Θεοδώρου, ο οποίος εκτελεί χρέη δημάρχου και όχι του αιρετού Αχιλλέα Μπέου), καθώς και το σύνολο των βουλευτών της Θεσσαλίας.

Για τους βουλευτές

Στη Μαγνησία, πρώτος σε δημοφιλία μεταξύ των έξι βουλευτών του νομού, με τις περισσότερες θετικές γνώμες (29%), αλλά και τις λιγότερες αρνητικές (54%) βρίσκεται ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ακολουθεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπαπανάτσιου με 25% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος με 24% θετικές και 65% αρνητικές και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής με 21,5% θετικές και 66,5% αρνητικές. Στην πέμπτη κατά σειρά θέση ο βουλευτής ΚΚΕ Κων. Στεργίου με 15,5% θετικές και 68% αρνητικές και στην τελευταία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος με 14,5% θετικές και 74,5% αρνητικές.

Για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Ικανοποιημένοι φαίνεται να είναι οι Θεσσαλοί από το έργο του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, καθώς ποσοστό 61,5% εκφράζεται θετικά (24,5% θετικά και 37% μάλλον θετικά) απαντώντας στο σχετικό ερώτημα. Το 29,5% των ερωτηθέντων διατυπώνει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη (16,5% μάλλον αρνητική και 13% αρνητική), ενώ ποσοστό 9% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Στην ερώτηση «αν θα επιθυμούσατε να επανεκλεγεί ο Κ. Αγοραστός στις επόμενες περιφερειακές εκλογές», το 52,5% απαντά ναι και μάλλον ναι (ναι 27,5%, μάλλον ναι 25%), και το 36% απαντά όχι και μάλλον όχι (όχι 21% και μάλλον όχι 15%). Ποσοστό 11,5% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει – δεν απαντά.

Για τους δημάρχους

Σχετικά με τη δημοτικά των δημάρχων της Θεσσαλίας, τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας της Κάπα Research, που δημοσίευσε χθες η «Ελευθερία» δείχνουν τα εξής:

Περισσότερο δημοφιλής αναδεικνύεται ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου, για τον οποίο το 53,5% έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη και το 39% αρνητική και μάλλον αρνητική. Ποσοστό 8% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Για τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη –και απαντώντας στο ερώτημα «ποια είναι η γνώμη σας για τον σημερινό δήμαρχο»- το 38% εκφράζει θετική και μάλλον θετική γνώμη και το 51% μάλλον αρνητική και αρνητική. Το 11% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει – δεν απαντά.

Για τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου Αθ. Θεοδώρου, το 33,5% έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη και το 52% αρνητική και μάλλον αρνητική. Ποσοστό 14,5% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Για τον δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο το 32,5% έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη και το 44,5% αρνητική και μάλλον αρνητική. Το 8% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου