ΤΟΠΙΚΑ

Ακατάλληλο το νερό στα Λεχώνια

ακατάλληλο-το-νερό-στα-λεχώνια-197944

Σημαντική μικροβιακή επιβάρυνση του νερού στο δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας Ανω Λεχωνίων διαπιστώνεται από τη ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δειγματοληψιών, μετά τη δολιοφθορά που σημειώθηκε στο σύστημα απολύμανσης.

Όπως έδειξαν οι έλεγχοι, στα δείγματα που λήφθηκαν τόσο από τη δεξαμενή όσο και από την κοινόχρηστη βρύση στην Εκκλησία των Ανω Λεχωνίων, υπάρχει σημαντική επιβάρυνση με ολικά κολοβακτηροειδή. Οι τιμές των ολικών κολοβακτηροειδών, πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία να είναι μηδενικές, ωστόσο βρέθηκαν 9 και 13 αποικίες αντίστοιχα ανά 100 ml.

Ηδη, η ΔΕΥΑΜΒ έχει φροντίσει για την ενημέρωση της Διεύθυνσης Υγείας ενώ με ανακοίνωσή της απαγορεύει τη χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής) στους καταναλωτές που εξυπηρετούνται από το υδραγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Ανω Λεχωνίων, μέχρι να αποκατασταθεί το σύστημα απολύμανσης και να γίνουν νέες δειγματοληψίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δολιοφθορές στο σύστημα απολύμανσης σε δεξαμενές θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Και στο παρελθόν, άγνωστοι ξήλωναν και κατέστρεφαν επανειλημμένως τους χλωριωτές σε άλλα χωριά του Πηλίου, όπως τις Σταγιάτες και την Πορταριά, με αποτέλεσμα κάθε φορά, να εντοπίζεται μικροβιακό φορτίο στο νερό.

Πάνω από δέκα φορές την τελευταία τριετία, η ΔΕΥΑΜΒ, έχει αγοράσει νέους χλωριωτές για να αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους ή κλεμμένους επιβαρύνοντας τα ταμεία της.

Νερό φουλ στα χλωριόντα

Νερό με υψηλές συγκεντρώσεις σε χλωριόντα πίνει το πολεοδομικό συγκρότημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγματοληψιών της ΔΕΥΑΜΒ μέσα στον Δεκέμβριο.

Με όριο τα 250cl-mg/l, βρέθηκαν οι εξής συγκεντρώσεις: 287 στην Καλλιθέα (έναντι του πάρκου), 269 στον Αγ. Κωνσταντίνο, 269 στην πλατεία Ελευθερίας, 269 στην περιοχή του Δημαρχείου, 282 στις Αλυκές, 255 στη ΜΕΤΚΑ, 269 στην Αγία Βαρβάρα, 296 στη Ν. Δημητριάδα, 269 στην Κύπρου με Καρβούνη, 292 στις Φυλακές Βόλου, 266 στο Χημείο. Πρόκειται για δειγματοληψίες που έγιναν στις 4 Δεκεμβρίου. Σε επανέλεγχο που έγινε στις 8 του μήνα, οι τιμές των χλωριόντων βρέθηκαν μειωμένες στα σημεία Χημείο (245), πλατεία Ελευθερίας (195), Αγ. Κωνσταντίνου (195), ΜΕΤΚΑ (161) και Αγία Βαρβάρα (239).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου