ΤΟΠΙΚΑ

Ποντικός… έκανε άνω – κάτω τα δικαστήρια του Βόλου

ποντικός-έκανε-άνω-κάτω-τα-δικαστήρ-197992

Απίστευτη ιστορία στα δικαστήρια του Βόλου με πρωταγωνιστή έναν ποντικό. Άρχισε να «σουλατσάρει» στους διαδρόμους του ισογείου μέχρι που «έπεσε» πάνω σε μία υπάλληλο. Ακολούθησε πανικός. Η υπάλληλος άρχισε να φωνάζει, αφού τρόμαξε στη θέα του τρωκτικού που εμφανίστηκε μπροστά της από το… πουθενά.

Οι συνάδελφοί της που έτρεξαν να δούνε τι συμβαίνει, διαπίστωσαν πως ο ποντικός, αδιαφορώντας για τον πανικό που είχε προκαλέσει, έκανε τη βόλτα του αμέριμνος στο ισόγειο.

Το περιστατικό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση στους λειτουργούς, και αμέσως ζητήθηκε βοήθεια από τον Δήμο Βόλου.

Αφού καταρτίστηκε…σχέδιο δράσης με αγορά και τοποθέτηση ποντικοπαγίδων, ενημέρωσαν τους λειτουργούς ότι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Παράλληλα έγινε μία πρώτη απολύμανση και απεντόμωση, αλλά και μυοκτονία με βασικό στόχο να απαλλαγεί το κτίριο από τα τρωκτικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν ο συγκεκριμένος ποντικός έχει πιαστεί. Χθες η εμφάνιση του ποντικού ήταν το αποκλειστικό θέμα συζήτησης σε όλα τα γραφεία του Δικαστικού Μεγάρου.

Οι εκτιμήσεις έδιναν και έπαιρναν, κυρίως για το από πού μπορεί να «ξεφύτρωσε» ο ποντικός. Άλλοι υποστήριζαν πως μπήκε στη «ζούλα» σαν κύριος από την είσοδο, από τους κήπους του προαύλιου των δικαστηρίων. Άλλοι πάλι δήλωναν σίγουροι πως η «έφοδος» ήρθε από τον υπόγειο χώρο, όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Βόλου.

Όπως και να έχει, ο συναγερμός για τη σύλληψη του «δράστη ποντικού» δεν έχει λήξει, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι έχει απομακρυνθεί από το κτίριο. Την Παρασκευή πάντως, συνεργείο από τον Δήμο Βόλου θα επιχειρήσει εκ νέου απεντόμωση και μυοκτονία, ώστε το κτίριο να θωρακιστεί απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι όπως έλεγαν χθες υπάλληλοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα τελευταία χρόνια δεν θυμούνται ανάλογο περιστατικό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου